LitteraTUR – i forfatterens fodspor

12.05.21
I Norddjurs er vi en del af det landsdækkende tema ”Sammen i bevægelse”. Her drejer vi luppen ind på hvordan litteraturen kan bevæge os og hvordan litteraturen kan berige de oplevelser, hvor vi bevæger os.

Bøger der foregår i Norddjurs
En del forfattere har faktisk Norddjurs som omdrejningssted for deres litteratur. Vi har fundet en lille samling hvor hele eller en del af handlingen foregår i Norddjurs. Ved at klikke på LitteraTUR linket, bliver du ledt videre til et kort, hvor du kan klikke på de enkelte ikoner for at se hvilken bog vi har fundet, der foregår lige der.   LitteraTUR kort

Stedsspecifik læsning
Det kan være en ganske interessant oplevelse at tage bogen under armen eller i ørene som en lydbog og gå en tur i området, eller sætte sig tilrette og læse lige dér hvor bogen foregår. I denne stedsspecifikke læsning får man flere sanser i spil når man læser, og det er med til at give en helt særlig oplevelse – og måske en følelse af forbundethed til omverdenen. 

Samtidig med at man læser om havet, kan man måske høre det bruse og mærke havsalten i luften. Eller måske kan man se de selvsamme bygninger, der beskrives i bogen, mens man læser eller lytter om dem. 
Gå på opdagelse i vores boganbefalinger - måske bliver du overrasket over de bøger, der faktisk foregår lige her i Norddjurs? Tag ud i landskabet, sans bøgerne, gå en tur og lad dig bevæge.

 

Del dine oplevelser med os!
#litteraTURnorddjurs @NorddjursBiblioteker
 
Det er sjovt at høre om eller se billeder fra andres læseoplevelser som inspiration.Det kan være tekst, video eller billeder.

Læg dine oplevelser op under #litteraTURnorddjurs på Facebook og tag os ved at skrive @NorddjursBiblioteker.

Ved at søge på #litteraTURnorddjurs på Facebook kan du finde andres læseoplevelser – og de kan finde dine! 

Vi deler løbende jeres læseoplevelser på vores Facebookside, så sørg for at dit opslag er offentligt, når du lægger dine oplevelser op.

Det sikrer du dig ved at klikke på den lille pil under dit navn.