Til folkeskolerne

Her kan du få mere at vide om Norddjurs Bibliotekers tilbud til folkeskolerne.

Vi har en bred vifte af tilbud til skolerne, som man altid kan tilmelde sig. 

Man kan altid booke en biblioteksorientering for mellemtrinnet eller et biblioteksbesøg på alle fire afdelinger. Du kan læse mere om de to tilbud herunder.

Alle vores skoletilbud er naturligvis gratis.

Derudover har vi masser af foredrag og workshops, som du kan læse om her på hjemmesiden :

Klik her for at se vores arrangementer på Norddjurs Biblioteker


Biblioteksorientering for mellemtrinnet

Formålet er at pirre læselysten, inspirere til fortsat læsning og synliggøre bibliotekets muligheder.
Vi fortæller om bibliotekets mange tilbud og anbefaler gode bøger, så børnene oplever at biblioteket kan bruges både i fritiden samt i opgavesammenhæng. Vi demonstrerer bibliotekets søgesystem og viser materialernes opstilling. Til sidst afsættes der tid til at låne på egen hånd. Derudover bliver alle elever oprettet som lånere under besøget.

Undervisningen tilgodeser flg. mål : Støtter læsning og faglig læsning. Eleverne kan, efter orienteringen, finde, identificere og låne materialer, som passer til deres læsefærdigheder og interesser, samt benytte udvalgte websites til opgaveløsning.

Varighed : 1-2 timer

Forberedelse : Udfyldelse af lånerkort-tilladelse med forældreunderskrift. 

Lånerkort-tilladelse kan hentes her

Bemærkninger : Biblioteksorienteringen er tilpasset mellemtrinnet. Besøget foregår klassevis med minimum 1 lærer. Vi har desværre kun mulighed for at afholde et begrænset antal biblioteksorienteringer, og de bliver fordelt efter først til mølleprincippet.

Kontakt : Louise Skaarup på Tlf.: 8959 2767 eller e-mail: louis@norddjurs.dk eller dit lokale bibliotek.


Biblioteksbesøg - hvad kan du bruge biblioteket til?

Vi fortæller om bibliotekets mange tilbud, så børnene oplever, at biblioteket kan bruges både i fritiden og i opgavesammenhæng. Vi viser materialernes opstilling, så eleverne selv kan finde relevante materialer. Til sidst afsættes der tid til at låne på egen hånd.
Derudover bliver alle elever oprettet som lånere under besøget.

Undervisningen tilgodeser flg. mål : Eleverne kan efter besøget finde og identificere forskellige materialetyper på biblioteket. Eleverne kan udvælge og låne materialer, der passer til deres læsefærdigheder og interesser.

Varighed : 1-2 timer

Forberedelse : Udfyldelse af lånerkort-tilladelse med forældreunderskrift. Findes her:

Lånerkort-tilladelse kan hentes her

Bemærkninger : Biblioteksbesøget tilpasses det enkelte klassetrin og alle klassetrin kan tilmeldes. Besøget foregår klassevis med minimum 1 lærer. Vi har desværre kun mulighed for at afholde et begrænset antal biblioteksorienteringer, og de bliver fordelt efter først til mølleprincippet.

Kontakt : Louise Skaarup på Tlf.: 8959 2767 eller e-mail: louis@norddjurs.dk eller dit lokale bibliotek.