Til institutioner

Her kan du få mere at vide om Norddjurs Bibliotekers tilbud til institutioner. Alle vores institutions- og skoletilbud er naturligvis gratis.


Alle arrangementer for institutioner

Her er en årlig folder med alle de aktuelle arrangementer, som vi tilbyder. Der kan altid komme flere til, så tjek også her på hjemmesiden under arrangementer.


 

Eventyrtid

Udover vores planlagte Eventyrtid, er det også muligt at booke en højtlæsning for børnehavebørn eller sfo. Børnebibliotekaren læser højt, samtidig med at billederne fra bogen vises på en storskærm. Det tager ca. 30 minutter.  Bøgerne vælges til aldersgruppen 3-6 årige eller 6-9 årige. 

Vi tilbyder også højtlæsninger ud af huset, dvs. hvis I er en institution, som ikke har mulighed for at komme på biblioteket, kan vi bookes til at komme på besøg hos jer (i det omfang som vores tid tillader).

Kontakt jeres lokale bibliotek.
 

LorteWorkshops

Historier og sjove lege med lort for børnehaver.

Hør bl.a. historien om "Muldvarpen, der ville vide, hvem der havde lavet lort på dens hoved." Undervejs er der små aktiviteter og lege, som passer til historien, fx balancering med hundelort på hovedet og gæt en lort.

Vi afslutter med diplomuddeling til alle børnene, så de har et bevis på en gennemført LorteWorkshop.

I er velkomne til at blive på biblioteket bagefter for at spise madpakker og lege videre.

Der er plads til en børnehave eller stue af gangen. Ring eller skriv, så aftaler vi tidspunktet for workshoppen sammen.

Tilmelding skal ske til det bibliotek, hvor I ønsker workshoppen.
 

Bogvogterkursus

 - for de ældste børnehavebørn

Ved hjælp af tyggegummi, farveblyanter, ødelagte bøger m.m. kommer børnebibliotekaren galt afsted og får brug for børnenes hjælp, så hun får lært at behandle bøgerne pænt.

De børn som deltager i bogvogterkurset bliver udnævnt til bogvogtere og får et flot diplom.

Formål: Med bogvogterkurset ønsker vi at give børnene lyst til at bruge bøgerne med nysgerrighed og respekt. Samtidig lærer børnene at passe godt på bøgerne – uden løftede pegefingre.

Målgruppe: 4 – 6 år

Varighed: ca. 45 minutter

Hvor og hvornår: Kurserne foregår på det lokale bibliotek. Hvis I af praktiske grunde ikke kan besøge biblioteket vil vi, i det omfang det kan lade sig gøre, afholde kurset hos jer. Kontakt et af de fire biblioteker i god tid inden I ønsker et kursus.

Forberedelse: Tal gerne med børnene om at I får besøg fra - eller skal besøge biblioteket og fortæl at børnene skal på ”kursus”.

 

Sprogkufferter

Ønsker du at arbejde med dialogisk læsning eller med tematisk med forskellige emner?

Norddjurs Bibliotekernes sprogkufferter en samling af pædagogiske spil, der på en sjov og enkel måde kan bruges som støtte for børns sproglige udvikling.

Kufferterne er fordelt på aldersgrupperne 0-7 År, men kan dog også være brugbare for større børn med sproglige vanskeligheder.

Se en oversigt over emnerne eller læs mere om de enkelte sprogkufferter i vores PDF icon folder.

 

Emnekasser

Bestil en kasse med bøger, inden for et bestemt tema eller emne. Bibliotekaren sammensætter kassen ud fra institutionens ønsker til indhold og omfang. Institutionen sørger selv for at hente og aflevere bøgerne, som bestilles på biblioteket senest 14 dage før ønsket afhentning. 

Emnekasser kan lånes i 3 måneder.
 

Bogdepoter

Bestil et bogdepot til jeres dagpleje eller institution (0-6 årige) ved at skrive til jeres lokale børnebibliotekar.

Ved bestilling til børnehaver og vuggestuer, skal I angive aldersgruppe og ønsket antal titler fx ”75 bøger til 3-6 årige”. Ved bestilling til dagplejen bestiller I poser med 10 pegebøger i, så her skal I angive, hvor mange poser, I ønsker.

Institutionen/dagplejen sørger selv for at hente og aflevere bøgerne, som bestilles på biblioteket senest 14 dage før ønsket afhentning.

Bogdepoter kan lånes i 3 måneder.

 

Institutionslånerkort

Et institutionskort er et lånerkort, som er koblet op på lånerens funktion, som fx dagplejer eller skolelærer og er adskilt fra deres eventuelle private lånerkort.

Alle undervisere, dagplejere, børnehaverstuer, sfo’er kan få et institutionskort. Kortet må ikke benyttes til private lån.

Vi har ændret vores praksis omkring institutionskortet, så der nu ikke længere kræves underskrift fra lederen, når der skal udstedes et institutionskort.

Der er stadig INGEN bøder, INGEN gebyrer og INGEN erstatning ved bortkomne bøger (kun i helt særlige tilfælde) og materialer kan som udgangspunkt lånes i 60 dage - medmindre andet er angivet.


Din idé!

Vi vil meget gerne høre jeres ideer til fremtidige tilbud, projekter og samarbejder.

Så tøv endelig ikke med at kontakte os, så vi kan tage en snak om det.

 

BOGglad Netværk Norddjurs på Facebook

Er du ansat i en dag- eller fritidsinstitution (0-12 år) i Norddjurs Kommune, uanset om den er kommunal eller privat, har du mulighed for at være med i BOGglad Netværk Norddjurs’s lukkede facebookgruppe, hvor vi løbende inspirere hinanden med sparring, idéer og ny viden om børn, læsning og bogglæde.

Læs mere og meld dig ind i gruppen her.

 

Links

Her nederst har vi samlet en række gode links med inspiration til aktiviteter, og listen vil jævnligt blive udvidet:

Sprogsporet.dk

Bibliotekernes Sprogspor er en fælles indsats, som støtter sproglig udvikling og tidlige læsefærdigheder. Målgruppen for Sprogsporet er børn i alderen 0-6 år. Koncepter og indhold henvender sig til alle de voksne, som er omkring barnet. Private og professionelle. 

Børnebiffen.dk

Børnebiffen.dk er et bibliotekstilbud til de yngste og deres voksne. Alle danske folkebibliotekers brugere har adgang til Børnebiffen.dk, som er skræddersyet til de 3-7-årige. Børnebiffen.dk rummer næsten 400 titler, og ligesom på Filmstriben skal man gå ind på sitet via sit bibliotekslogin.