Husk legen - sammen i bevægelse

11.05.21
Leg giver mulighed for at udforske og udfordre vores evner, at bevæge os både fysik og mentalt og ikke mindst, så skaber leg glæde og gode oplevelser, som vi er fælles om og vil huske. Det er tid at tage de nysgerrige briller på og undersøge, hvordan vi kan lege mere som familie. Leg gør dig nemlig frisk, glad og klog!

Den allervigtigste muskel, vi har, er lattermusklen. Vi skal huske at bevæge os hver dag, så vi holder kroppen sund, men i stedet for at motion ender som en sur pligt, kan vi motionere sammen ved at lege sammen. Så kan lattermusklen slet ikke holde sig i ro.

Men hvor sidder lattermusklen egentlig? Start med at grine – vi skal have fundet lattermusklen. Hvor gemmer den sig? Kommer den frem, når vi går gakkede gangarter gennem stuen eller viser den sig først, hvis vi virkelig er modige og går gakkede gangarter sammen ned ad gaden? Kommer den frem, hvis vi leger fangeleg eller danser fjollet? Sæt i gang!

Gør hverdagens pligter til en leg

Vi mener det helt bogstaveligt! Tøm opvaskemaskinen sammen som robotter på samlebånd. Test om det passer, at hvis man nynner "Happy Birthday" to gange, mens man børster tænder, så har man børstet i 2 minutter. Kan man vande havens blomster ved at suge vand ind i munden med sugerør og løbe haven rundt? Prøv at skiftes til at støvsuge baglæns, mens I går museskridt eller mens I står på et ben. Hvem kan gøre det i længst tid? 

Brug en gribearm og gør oprydningen til en leg. I kan også sortere farver, mens I rydder op. Røde ting i den røde kurv og blå ting i den blå kurv. Prøv at montere et basketballnet på vasketøjskurven – så lander snavsetøjet helt sikkert i kurven og ikke på gulvet. 

Sjove motionslege

 • Lav jeres egne kæpheste, rid på tur og spring over forhindringer
 • Spil ballonbadminton
 • Inviter til nabodyst med tovtrækning. Hvem er stærkest? Dyst om, hvem der skal klippe hækken eller bage nabokage
 • Blæs en masse sæbebobler og fang dem.  

Træn også konkurrencemusklen

Den trænes bedst i godt humør og med en lille præmie på højkant. Der er ikke noget sjovere end at vinde over de voksne i konkurrencer, men kan voksne egentlig tåle at tabe?

Lav jeres egen olympiske lege eller test jeres superkræfter indenfor udholdenhed, styrke, fart og strategi. Find inspiration herunder - men brug i øvrigt bare fantasien og brug løs af de ting, som I har derhjemme. Lav en pointtavle, så I kan holde styr på jeres superheltekræfter.  

 • Udholdenhed
  Lav en bane til at træne udholdenhed. Brug legepladsen eller haven og ting, som I allerede har. Det kan fx være en slalom-bane med sten, gynger, reb, en bane tegnet med kridt, gynger, vandpytter I kan springe over o.s.v. Hvem kan tage flest runder på tid? Hvem kan stå længst tid på et ben? Hvem kan balancere på line/bom/bænk/gren?
  Lækkersulten? Hvem kan vente længst tid med at spise skumfidusen? Læg jer på gulvet. Læg en skumfidus på din lukkede mund. Hvem udviser størst udholdenhed? 

 • Styrke 
  I kan bruge håndvægte eller fyldte vandflasker i forskellige størrelser. Hvem kan løfte vægtene flest gange på tid? Superheltebanen skal indeholde ting, som kan hoppes over eller krybes under. Hvem kan hoppe over eller krybe under flest gange? Lav en mur af papkasser sammen med børnene og mal dem som mursten. Byg muren op i forbandt mønster (lidt forskudt som murstenene på mange huse). Lad børnene på skift slå eller sparke til muren eller lad dem løbe igennem den. Hvor mange papkasser fik de væltet?  

 • Fart og hurtighed 
  Lav en løbebane. Hvem kan løbe/hoppe/danse hurtigst rundt om huset/sandkassen, eller hvad I nu har tilgængeligt?
  Hvem kan synge eller tale hurtigst? Tag tid.

 • Strategi
  Lav en bane med laserstråler. Brug tape, bånd eller garn til at afgrænse banen. Sæt eventuelt små klokker på, så man kan høre, når man rammer laserstrålen. Husk konstant opsyn, så ingen kommer til skade.
  Spil Mikado, gerne kæmpe Mikado. Har I ikke et Mikado spil, så kan I eventuelt lave det af pinde, I har fundet i skoven eller bruge farveblyanter.
  Spil Sten, saks, papir.

Materialer