Sved på panden og gymnastik til hjernen

04.10.21
Der er fuld fart over feltet og sved på panden Bibliotekerne med den landsdækkende kampagne ’Sammen i bevægelse’ sætter fokus på det fællesskab, der opstår, når vi bevæger os sammen.

Efterårets fokus for temaet ”Sammen i bevægelse” er sport, store præstationer og det fællesskab, som sport kan skabe. 
I ugerne 36-41 kan du opleve forskellige aktiviteter, udstillinger masser af inspiration, når der sættes fokus på at få os danskere op af stolene, pulsen op og kombinere hjernegymnastik med sport. Ved Norddjurs Biblioteker bliver det sidste punktum sat med en ordentlig kraftpræstation, en online læse maraton, hvor vi læser sammen i 24 timer.

Sport er om noget et felt, hvor de store følelser kan komme i spil – både når det går rigtig godt, men også når det går knap så godt. Samtidig kan der være mange andre problemstillinger forbundet med sport, fx identitet, politik, penge, samfund og demokrati – alle sammen områder som kan danne grundlag for mange gode debatter, som jo netop er en del af bibliotekets kerneområde: at skabe demokratisk deltagelse igennem samfundsaktuelle temaer.

Dyk ned i listen, og find læseforslag til alt om sport, motion og nye trends inden for bevægelsesdisciplinerne:
Emneliste sammen i bevægelse 


Familiebingo
Deltag i bibliotekets Familiebingo og vinde et familiespil. 
Biblioteket udfordrer hele familien til en omgang bingo, hvor alle kan være med og hjælpes ad. Du kan hente din bingoplade på biblioteket eller printe den fra vores hjemmeside og så skal der ellers bare læses på mange forskellige måder. Når bingopladen er udfyldt afleverer du den på dit lokale bibliotek senest den 4. oktober, hvorefter vi trækker en vinder. Vinderen får direkte besked.
 


Fiktionsfodbold
Stem på dit favorithold og VIND! 
To af vores bibliotekarer har sat hver deres fodboldhold bestående udelukkende af fiktive personer. Alle spillere er nøje udvalgt ud fra deres kvalifikationer og topmotiverede til at vinde fodboldkampen. 
På alle afdelinger kan du stemme på dit favorithold. I uge 41 tæller vi stemmerne op og det hold med flest stemmer vinder kampen. –Vi forventer en spændende og tæt kamp. Vinderen afsløres fredag den 15. oktober.

Read-a-thon
Kæmpe læseevent! –Vi læser sammen i 24 timer! 
 
Alle kan være med, både børn, voksne og unge, når vi indleder efterårsferien med en kæmpe læsefest. 

Hent en godtepose på dit bibliotek og sæt dig godt tilrette. I 24 timer skal der læses igennem og vi skal se hvor mange fede læseoplevelser vi kan få. Vi læse sammen hver for sig, men deler oplevelserne og mødes online. Man kan altså sidde hjemme i sin egen stue, i sommerhuset, på campingpladsen eller et helt andet sted og stadig være en del af Read-a-thon i Norddjurs. Undervejs vil der være mulighed for inspiration både fra bibliotekarerne og de andre deltagere, konkurrencer, quizz og højtlæsning. 

Tilmeld dig begivenheden på facebook med antal deltagere, så kan du i hele uge 41 hente godteposer til alle på dit bibliotek. I begivenheden på facebook og her på hjemmesiden, vil der løbende komme nyt og her finder du også link til vores online mødested.
Tidspunkt: lørdag den 16. oktober kl. 10 - søndag den 17. oktober kl.10