Glæde, energi og fællesskab

01.10.21
På filmstriben.dk kan du streame et hav af spændende dokumentar- og spillefilm under temaet sport.

Sportsglæden har igen fået frit spillerum med genåbningen af idræts- og foreningslivet. Det går fint i tråd med at bibliotekerne i efteråret sætter fokus på temaet “Sport og præstationer” med spot på sportens verden, idolerne, identitet, politik, penge, nationalfølelse, samfund og demokrati.

Sport er meget mere end konkurrence, sved og regler. Det er også venskab, glæde, energi, fællesskab, velvære og sundhed. Temaet handler også om de skæve og oversete sportsgrene og de mørkere sider af sportens verden, som doping og racisme og så er det efterårets indslag i årets kampagne ”Sammen i bevægelse”, der er et samarbejde mellem bibliotekerne og DR.

Hobbyhorse Revolution

I løbet af de sidste ti år er kæphesteridning blevet et globalt fænomen og en livsstil for tusindvis af unge. ’Hobbyhorse Revolution’ er en sjov og bevægende film om nogle af de teenagere, der bruger kæphestene til at stå sammen i stærke fællesskaber og finde deres plads i en verden, hvor det ikke altid er let at være ung og anderledes.

Vi følger de tre unge finske piger, Aisku, Elsa og Alisa, hvis liv er blevet forvandlet af deres nye interesse. På trods af manglende forståelse fra omverden, dyrker pigerne modigt deres passion ved at selv at kreere farverige og fantasifulde kæpheste, der alle har navne og egen personlighed. De engagerer sig online, de træner udendørs i skove og parker, de deltager i landsstævner i kæphesteridning – og de tager det meget seriøst!

Kæphestefeberen spredes nu også i Danmark og andre lande.

Se filmen Hobbyhorse Revolution på Filmstriben

Kongernes fald

Dokumentarfilm om dansk speedways storhedstid. Et nært bånd mellem tre mænd, som med tiden skifter fra venskab til iskold rivalisering - båret af deres ambition om at blive den bedste og vinde guld til Danmark.

Lån filmen Kongernes fald på Filmstriben

Raging Bull

Robert De Niro spiller Jake LaMotta, også kaldet ”Tyren fra Bronx”; en bokser, hvis psykologiske og seksuelle kompleksitet får voldsomme følger både i og uden for ringen. Joe Pesci spiller hans bror, som bliver offer for Jakes paranoia og misundelse, og Cathy Moriarty spiller den 15-årige pige, der bliver hans mest værdifulde trofæ. ’Raging Bull’ er en milepæl i filmhistorien, mesterligt instrueret af Martin Scorsese, og den anses stadig af mange som Robert De Niros bedste rolle nogensinde. Rollen indbragte ham da også en Oscar for Bedste mandlige hovedrolle.

Se filmen Raging Bull på Filmstriben

Maradona

Portræt af fodboldlegenden Diego Maradona - et portræt, der både fortæller om de berømte kampe, om Maradonas opture og nederlag, om familielivet og hans socialistiske overbevisning.

Se filmen Maradona på Filmstriben

Moon Rider

'Moon Rider' er en fortælling om den unge Rasmus Quaade og hans kamp for at blive professionel cykelrytter. Det er en dannelsesrejse, der fører tilskueren med ned i helvede og tilbage. Med personlige Super8-optagelser og rå hjelmkamera-billeder, fortælles historien om et ekstraordinært talent, der befinder sig på et afgørende tidspunkt i sit liv.

Det er en historie fortalt fra indersiden af en racerhjelm. Rasmus har en krop skabt til cykling, men et sind, der er skabt til at tænke. Hans fængende overvejelser om liv og død bliver hans største modstander i kampen om at udleve sin drøm: at blive verdensmester i enkeltstart. Filmen tegner et hjerteskærende billede af et kæmpe sportstalents ekstreme og ensomme liv.

Se filmen Moon Rider på Filmstriben

Originalartiklen er skrevet af Filmtriben.dk

Materialer