Lyt en gåtur

27.04.21
I Norddjurs er vi en del af det landsdækkende tema ”Sammen i bevægelse”. Her drejer vi luppen ind på hvordan litteraturen kan bevæge os og hvordan litteraturen kan berige nogle af de oplevelser, hvor vi bevæger os.

Det er nemt med en lydbog
Rigtig mange er blevet glade for at høre lydbog, da det i en travl hverdag er nemt at gå og ordne andre ting imens man hører en go’ bog.  
Måske har du allerede prøvet at slå to fluer med et smæk og tage en go’ lydbog med på gåturen? –Ellers vi klart anbefale at prøve det. 

Særligt udvalgte lydbøger
Vi har fundet et udvalg af gode noveller, historier og romaner, som vi synes vil være fantastiske at tage med på gåturen. De har en længde, hvor det det er nemt at tilpasse dem til alle gåture, da de varer mellem 10 min. og 3 timer. Det har den fordel, at man kan blive færdig med en historie, selvom man bare vil ud på en kort frisk tur.  

Historierne er samtidig udvalgt ud fra deres tematik og refleksioner over naturen, så selvom det selvfølgelig er skønt at lytte til naturens lyde når man går tur, så vil kombinationen af at lytte til disse historier samtidig med at man går, måske kunne give et ekstra lag til både gåturen og historien.  
Du kan enten vælge din yndlingsgåtur eller vi kan anbefale at gå en af hjertestierne her på Djursland, mens man hører lydbøgerne. Hjertestierne er naturskønne og kendetegnet ved at være let fremkommelige og flere steder med bænke undervejs. De er ca. 5-9 km lange.

Hvad jeg taler om når jeg taler om at løbe af Haruki Murakami (ca. 4 t.)
Den japanske forfatter Haruki Murakamis (f. 1949) beretning om at løbe, hvor arbejdet med de romaner han har skrevet, fletter sig sammen med hans helt store løbeoplevelser i et både filosofisk og humoristisk erindringsforløb.

Lyden af skyer af Pia Tafdrup ( ca. 1 t. og 44 min.)
Digtsamling, der handler om hørelsen og lyde fra mennesket i samklang med nature.

Efter solen af Jonas Eika (ca. 4 t og 9 min.)
Noveller om en række personer, der vidende elle udvidende, deltager I afvikling af denne verden og I forberedelsen til den der skal komme.

Kilimanjaros sne og andre noveller af Ernest Hemmingway ( ca. 2 t og 45 min.)
Samlingen omfatter: Oppe i Michigan - På kajen i Smyrna - Francis Macombers korte, lykkelige liv - Kilimanjaros sne - Verdens hovedstad - Gammel mand ved broen.