Op af sofaen og bevæg dit barn.

09.04.21
Børnene skal bevæges og bevæge sig, men hvad skal man som forælder finde på for at få små og store børn væk fra computeren og i gang med at bevæge sig?

Forskning viser, at børn, der bevæger sig meget, også er dygtigere i skolen. Der er en tydelig sammenhængen mellem fysisk aktivitet og indlæringen hos børn. Men da det er de færreste børn, der synes, at fem kilometers løbetræning er det sjoveste at lave, er det oplagt at gøre fysisk aktivitet til en leg.

En ny undersøgelse fra Syddansk Universitet viser samtidig, at nedlukningen har givet et markant fald i den fysiske aktivitet, så det er bare med at komme i gang med det sammen.
 
Derfor vil vi også have fokus på hvordan vi kan inddrage børnene i Danmarks fælles tema ”Sammen i bevægelse”. 

Hold øje med vores hjemmeside og facebook for nye idéer og aktiviteter for børnene, hvor både krop og hjerne bliver stimuleret.

Inspiration til at lege og bevæge sig med børnene:

Op og Hop:
DR Skole, der laver materialer til hjemmeskole, har lavet en serie, ‘Op og Hop’, med kendte figurer som Hr. Skæg, der kan inspirere til en aktiv leg. Aktiviterne kan udføres uden rekvisitter, som gør det nemt og lige til at gå til - også for forældre.

Yoga med Motor Mille:
Motor Mille er kendt fra Ramasjang. Når Motor Mille laver yoga, har hun det sjovt og mærker kroppens bevægelser. Hun trækker vejret, bliver stærk, holder balancen og koncentrerer sig om at gøre flere ting på én gang.
Bevæg dig med Motor Mille