ABC historie på 29 vers

Leg med alfabetet

19.05.20
Allerede fra 3-års alderen er mange børn optaget af bogstaver. Måske øver de sig på at skrive deres navn eller kigge efter bogstaver på skilte, i bøger og på tv. Så hvorfor ikke hoppe med på legen og lære dit barn alle 29 bogstaver?

Sille og Palle har med udgangspunkt i Dina Gellerts billedbog 'En ABC historie på 29 vers' udviklet en lang række sjove musikvideoer. Sille og Palle er rigtig gode til at træne alfabetet med sjov, ballade og catchy musik, og deres YouTube-kanal er oplagt til alle bogstavglade børn, der går i børnehave eller dem, der skal starte i skole efter sommerferien.

Se Sille og Palles video med bogstavet A her: 

Bogstav A - Lær alfabetet // ABC sangen på dansk med Sille og Palle


Find alle Sille og Palles videoer her på Youtube

Gæt et bogstav

Sjov bog, hvor du skal gætte bogstaver ud fra tegninger, der er tegnet af Sigurd på 11 år, og rim lavet af Sigurds mor, Seema.

Læs 'Gæt et bogstav' på eReolen Go

Hej ABC

”Hej ABC” er en række oplæsningsbøger, der fokuserer på ét bogstav i hver billedbog.  Forfatter Marie Duedahl har været meget opfindsom med at finde ord, der starter med de forskellige 29 bogstaver i historierne.

Læs serien 'Hej abc" på eReolen Go

Hr. Skægs ABC

Er der nogen, der kan lege med ord, er det Hr. Skæg! Læs rimene og syng sangene fra Ramasjang.

Læs 'Hr. Skægs ABC' på eReolen Go

ABC

Knud Romer præsenterer 29 fabelagtige dyr gennem finurlige rim i denne ABC-bog, der har de smukkeste illustrationer lavet af kunstner John Kørner.

Læs 'ABC' på eReolen Go

Find mere inspiration på Sprogsporet.dk

www.sprogsporet.dk/ finder du masser af inspiration fra bibliotekerne: boglister, gode apps, sproglege og viden om barnets sproglige udvikling.

Du kan også udfordre dit barn til at lave alle bogstaverne med kroppen. Klik her for at få vejledningen, som kan printes ud

Oprindeligt skrevet af Marianne Agger, Aalborg Bibliotekerne.

Materialer