Kan man brodere sin slægtshistorie?

21.12.18
Ifølge deltagerne i projektet ”Sy et portræt” er svaret ja. Resultatet af deltagernes arbejde kan ses fra fredag d. 11. januar på biblioteket i Grenaa.

Håndarbejde, hygge og slægtshistorie har været hovedingredienserne i efterårets projekt mellem Norddjurs Biblioteker, Grenaa Egnsarkiv og en stribe kreative kvinder. Med udgangspunkt i fotos fra familiealbummet er der broderet portrætter og slægtshistorie, som nu udstilles på biblioteket i januar måned. 

Projektet er en fortsættelse af ”Sy din by” fra efteråret 2017, hvor der blev broderet lokalhistorie ud fra gamle matrikelkort. I år er deltagerne dykket ned i egne fotoalbums og valgt et spændende billede eller en god familiehistorie at arbejde ud fra. I løbet af efteråret har deltagerne mødtes på Grenaa Bibliotek for at diskutere teknikker, udveksle erfaringer og hygge sig med håndarbejdet. 

Fredag d. 11. januar kl. 15.00 er der åbning af udstillingen på Grenaa Bibliotek.

Alle interesserede er velkomne og der er mulighed for at høre mere om både teknikker og motiver. Pelse Asboe fra Broderie Moderne i Aarhus vil fortælle lidt om ”Sy et portræt” og erfaringerne fra lignende projekter.

 

Materialer