Smiley ikon

Lån dig til en nemmere hverdag

03.03.20
Udstilling og udlån af hverdagsteknologi

Som en del af rehabiliteringsindsatsen på sundheds- og omsorgsområdet i Norddjurs Kommune, er det nu muligt at finde og låne en række mindre, såkaldte hverdagsteknologier, på Grenaa Bibliotek. 

Tiltaget har til formål at give alle borgere mulighed for at stifte kendskab til og erfaring med brugen af forskellige velfærdsteknologier såsom en gribetang, et skohorn eller bestik og køkkenredskaber med fortykket greb, der på hver sin måde kan gøre hverdagen nemmere for en selv eller ens nærmeste.

Ved at bidrage til øget selvstændighed i daglige gøremål samt forebygge potentielle, fremtidige problematikker og/eller reducere behovet for hjælp er håbet, at hverdagsteknologier som disse kan medvirke til en øget livskvalitet og oplevelse af frihed for kommunens borgere. 

Siden slutningen af februar 2020 har hverdagsteknologierne været udstillet på biblioteket, hvorfra de - på samme måde som en bog og andre materialer - kan lånes med hjem i op til 14 dage af gangen.

Hverdagsteknologierne kan ligeledes reserveres via hjemmesiden - søg på "Hjælpemiddel" i søgefeltet, der kommer frem ved at klik på luppen øverst i højre hjørne af siden.

Ved udstillingen på biblioteket findes desuden en pjece med de forskellige hverdagsteknologier, det er muligt at låne med hjem, samt inspiration til forhandlere og ca. pris.

Samarbejdet mellem Grenaa Bibliotek og Sundheds- og omsorgsområdet om udstilling og udlån af hverdagsteknologierne er startet som et pilotprojekt, men hvis initiativet viser sig at fungere efter hensigten, er planen at udbrede initiativet til øvrige biblioteker i kommunen.

For yderligere oplysninger eller kommentarer kontakt:

Brian Sørensen, Grenaa Bibliotek
E-mail: bris@norddjurs.dk 
Telefon: 89592775

Natja Bech Kjeldsen, Administration og Udvikling  
E-mail: nbk@norddjurs.dk 
Telefon: 20463168