Kulturhjørnet på Forårsmessen 2023
Kulturhjørnet på Forårsmessen 2023

Kulturhjørnet tager magten på årets forårsmesse

05.03.24
Besøg Norddjurs Biblioteker, Grenaa Egnsarkiv og Museum Østjylland på Forårsmessen d. 9. og 10. marts

Traditionen tro kan gæsterne til årets Forårsmesse i Grenaa Idrætscenter besøge KULTURHJØRNET, hvor Grenaa Egnsarkiv, Norddjurs Biblioteker og Museum Østjylland står klar til at fortælle om alle deres mange kulturtilbud til alle aldre.
Og i år har KULTURHJØRNET besluttet sig for at tage magten – for sammen vil kulturaktørerne fortælle om, hvordan magten gennem tiden har udspillet sig i samfundet. Og også i Grenaa og på Djursland. 

Mønternes magt
På Museum Østjylland i Grenaa vises lige nu særudstillingen ”Mønt og Magt- Kongemord, helgener og falske mønter i middelalderen”, som handler om, hvordan mønterne påvirkede samfundet og kongemagtens rolle heri.
For, som man siger, penge er magt – og sådan var det også, da kongerne satte møntvæsnet i system i middelalderen. 

”Udstillingen har inspireret KULTURHJØRNETS tema på årets forårsmesse, men på messen bredes emnet ud til at omfatte magtens udvikling i samfundet fra middelalderen til i dag,” fortæller Tina Bjerregaard fra Museum Østjylland og fortsætter: ”Magt er jo et komplekst begreb, men det er samtidig allestedsnærværende. Også helt lokalt. Bare se på de mange politiske stande, der er på forårsmessen – det handler jo i bund og grund om, hvem der skal have indflydelse – og magt – i samfundet”. 

Vind en kulturgave
Kulturhjørnet vil byde på en masse gode snakke om kulturtilbud, om gode fortællinger fra lokalområdet – og selvfølgelig også en konkurrence, hvor gæsterne på standen kan gætte sig frem til en fin kulturpræmie. Spørgsmålene bliver selvfølgelig med udgangspunkt i temaet magt – og alle svar findes på standen.
Der udtrækkes en vinder søndag.