Hverdagserindringer fra Grenaa Havn

14.06.22
Lokalhistorien vækkes til live i regionalt formidlingsprojekt.

Nåede du ikke at være med, så bare rolig. Der er nemlig lavet en "sofaversion" du kan lyttet til her ved dette link:

"At høre til Grenaa"

 

Fredag d. 17. juni bliver et nyt koncept lanceret på Grenaa Havn, en såkaldt ’lydvandring’ under titlen At høre til Grenaa. Her kan lokalhistorisk interesserede, turister og andre nysgerrige sjæle komme med på en tur gennem havnens område, mens de lytter til hverdagserindringer fra nogle af de mennesker, som har levet deres liv på og ved havnen.

Det eneste, man skal bruge, er en smartphone og et sæt hovedtelefoner.  Via appen ’Lydlandkort’ kan man gå en fastlagt rute gennem havneområdet, mens en række korte fortællinger om havnen indtalt af lokale ildsjæle bliver afspillet i appen.

Fra Anholtfærgen føres man bl.a. rundt til Grenaa Motorfabrik, ophugningspladsen og Hotel Crone, som alle gemmer på spændende historier om livet på havnen gennem årene. Blandt dem, der har bidraget med deres fortællinger, er Ebbe Sørensen fra Grenaa Motorfabrik og Marianne Sørensen fra Hotel Crone.

(Foto: Grenaa Egnsarkiv)
 

Lydvandringen på Grenaa Havn er blevet til i et samarbejde mellem komponist og lydkunstner Hans Sydow, Grenaa Egnsarkiv, Norddjurs Biblioteker og Grenaa Havn. Den er en del af projektet At høre til – din, min og vores fortælling, et digitalt formidlingsprojekt, som Hans Sydow har realiseret sammen med bibliotekerne i Syddjurs, Struer, Silkeborg og Norddjurs i samarbejde med de lokale arkiver.

Projektet har fokus på borgernes hverdagserindringer som del af lokalhistorien, og har bl.a. til formål at formidle podcast og nye digitale formater for borgerne på tværs af Region Midtjylland. Projektet er støttet af Udviklingspuljen for folkebiblioteker og pædagogiske læringscentre under Kulturministeriet.

(Foto: Grenaa Egnsarkiv)
 

Lanceringen af lydvandringen finder sted ved Anholtfærgen på Grenaa Havn d. 17. juni kl. 15.00. Efter en fælles vandring af ruten sluttes der af med en reception i Grenaa Havns lokaler, hvor Grenaa Egnsarkiv viser billeder fra havnens historie.

(Foto: Grenaa Egnsarkiv)
 

Kan man ikke deltage i lanceringen, skal man ikke fortvivle, da man fremover kan foretage sin egen lydvandring på havnen via appen ’Lydlandkort’, ligesom lydvandringen bliver tilgængelig som podcast på norddjursbib.dk og norddjursarkiver.dk, efter lanceringen.
 

(Foto: Lydlandkort)


AT HØRE TIL Grenaa

Grenaa Havn (Ved Anholtfærgen)

Fredag d. 17. juni 2022

Kl. 15.00