STØRST AF ALT af Lone Frank

29.03.21
”Jeg havde fortrængt eller negligeret den helt banale sandhed, at det er de menneskelige relationer, som udgør tilværelsens skelet, og at uden andre mennesker er man formløs og uden formål.”

Ordene er Lone Franks fra hendes bog ”Størst af alt”, og de danner udgangspunktet for hendes undersøgelse af kærlighedens natur.

I en skønsom blanding af videnskab og en meget personlig beretning om hendes eget tab af en elsket livsledsager, kommer hun vidt omkring i sin jagt på nogle helt centrale spørgsmål om kærlighed - og i forlængelse heraf nok i virkeligheden spørgsmålet om, hvad der egentlig er meningen med selve livet.

Det lyder måske lidt højspændt, men det er en sjældent god oplevelse at være i selskab med Lone Frank og hendes tanker om livets store spørgsmål. Parallelt med hendes forskningsrejse følger vi hendes egen personlige rejse fra det sørgelig udgangspunkt i forbindelse med oplevelsen af hendes mands pludselige sygdom og død, frem mod en ny form for forståelse af hvad kærligheden er for en størrelse, og hvad den betyder for at vi ”kan lykkes” mest muligt som mennesker.

På rejsen tilbage til livet efter sin store sorg genbesøger Lone Frank også sin barndom og opvækst i selskab med den vise psykolog Asger Neumann. Denne detour er også medrivende læsning og endnu engang benytter Lone Frank en kombination af videnskab omkring f.eks. tidlig tilknytning og dens betydning for et menneskes karakterdannelse og fortællingen om sin egen opvækst. I sin personlige rejse tilbage i tiden opdager hun nye sider af sin egen historie, opnår nye erkendelser og er i stand til at vokse med dem. 


/Helene 

Materialer