Så læs dog!

Formidabel fantasyroman med afsæt i den Nordiske mytologi. Vildt godt skruet sammen og en skræmmende flot debutroman.

’Odinsbarn’, er første del i trilogien "Ravneringene", af norske Siri Pettersen. Hun har virkeligt skabt en fantastisk verden med gode og sympatiske karakterer. Hendes sprog er i top og alt fremstår knivskarpt, når hun fortæller.

15-årige Hirka er en lidt utilpasset pige og minder mig både om Lyra fra "Det gyldne kompas", og Katniss Everdeen fra "Hunger Games".. Hirka er anderledes, jordblind (uden evner) og da hun var spæd, tog en ulv hendes hale. Men sammen med Rime, søn af Rådet, har hun kunnet leve med dette. Siden de to var små, har udfordret hinanden og skabt et særligt bånd.

Nu er deres verden på randen af krig og Hirkas verden bryder sammen, da faren afslører den utænkelige sandhed om, hvem hun i virkeligheden er. Ritualet, som alle 15 årige skal gennemgå, står for døren, og hun må nu kæmpe for sit liv.

Jeg kan næsten ikke få armene ned over denne fantastiske bog! Med jætter, ravne og verdner, der ligner verdnerne fra den Nordiske mytologi. Bogen er magisk og med en helt superb handling, der holder til sidste side.

Jeg er så glad for at den Nordiske mytologi igen er populær og at der i øjeblikket udkommer mange romaner, hvor afsættet er i den Nordiske mytologi.

"Odinsbarn" slutter med den bedste cliffhanger, som gør det umuligt at vente til 2. bind "Råddenskab" udkommer til efteråret.

 

Af Jette Greibe

Materialer