Så læs dog! - December 2016

Ideen med denne anbefaling er at jeg simpelthen ikke kan lade være. Andre skal da ikke gå glip af denne oplevelse!

Første bind i en fabelagtig fantasy-serie. Endnu en forrygende debutroman, med en imponerende historie.

"Ravnenes hvisken" af danske Malene Sølvsten kaldes nordisk fantasy noir. Handlingen foregår i Nordjylland og er opbygget som en krimi, med en seriemorder, der dræber unge rødhårede piger. Vi møder den synske 17 årige pige Anne, som minder mig lidt om karakteren Lisbeth Salander i Stieg Larssons "Millenium"- serie. Hun får, ganske ufrivilligt, to venner Luna og Matthias, som heller ikke er helt almindelige unge. Snart præsenteres vi både for guder og halvguder fra den nordiske mytologi.

Anne blev forladt af sine forældre, da hun var lille, og siden har hun været i utallige plejefamilier og er nu også kommet under de sociale myndigheder. Sammen med hunden Monster og flere andre personer, synes tilværelsen at gå i den rigtige retning. Men så starter mordene, og snart er Anne også i fare. Intet i det lille samfund er, som det ser ud til at være, og snart vrimler det med mytologiske figurer og mærkelige væsener i byen.

Anne bliver ufrivilligt indblandet i en magtkamp i det skjulte rige Hrafnheim, hvor den grusomme dronning Ragnara har taget magten, og det ser nu ud til, at Anne er en afgørende brik i oprørskampen mod hende.

Det er en helt utrolig interessant og udspekuleret historie, med en befriende barsk humor.

En meget underholdende og vanedannende roman. Jeg venter i åndeløst på at bind to udkommer i 2017 og bind tre i 2018.

Materialer