Børnebibliotekarens Bedste Billedbøger

Der er mange fordele ved at læse sammen. Højtlæsning giver dine børn læselyst, udvikler både talesproget og ordforrådet, styrker børnenes koncentrationsevne og læsefærdigheder samt giver nærhed og fælles erfaringer. Desuden er det rigtig dejligt og superhyggeligt at læse sammen.

 

Ideen med anbefalingerne er, at jeg hver måned anbefaler de bøger, som jeg mener, er de bedste billedbøger for de 0-6 årige.

Så glæd jer til mange fantastiske og nærværende højtlæsningsstunder med jeres børn.

 

Kig dig omkring og find vilde dyr                                                             1-3 år
En skøn billedbog for de mindste. Fyldt med masser af charmerende dyr, og som et stort plus findes der forskellige udgaver af samme dyr, fx er der to forskellige voksne isbjørne og en slags isbjørneunge på opslaget om nordpolen. Vi talte og talte og talte (vi har faktisk aldrig, hverken før eller siden talt så meget) hjemme hos os.

 

Hvem vasker deres røde vanter?                                                            3-5 år
Hyggelig lille billedbog med gode rim og sjove tegninger. Hvert opslag i bogen indeholder en farve, et dyr og et tal. Det er ikke stor litteratur, men det er en fin bog, som helt klart inviterer til nogle gode snakke om alt det, som den indeholder. 

 

Åse og frøen                                                                                                      3-6 år
Dejlig billedbog om Åse, som finder en helt flad frø. Hun glæder sig meget til at vise den til Malthe, men mor siger hele tiden senere og at Åse skal vente. Men Åse bliver så  sur og vred at hun gør noget, som hun bagefter fortryder. 
Den handler om mange af de ”forbudte” følelser man kan have i børnehavealderen. Den er fortalt med stor indlevelse og farveringe illustrationer..

 

Åh nej, Herman!                                                                                              3-6 år
Lækker billedbog i skønne stærke farver om hunden Herman, som skal være alene hjemme. Han får besked på at opføre sig ordentligt, men det er lettere sagt end gjort, og snart har Herman smadret hele hjemmet. Mon han fortryder og lærer noget?

 

Af Louise Skaarup

Materialer