Børnebibliotekarens Bedste Billedbøger

Ideen med disse anbefalinger er at jeg hver måned anbefaler de bøger, som jeg mener, er de bedste billedbøger for de 0-6 årige

Der er mange fordele ved at læse sammen. Højtlæsning giver dine børn læselyst, udvikler både talesproget og ordforrådet, styrker børnenes koncentrationsevne og læsefærdigheder samt giver nærhed og fælles erfaringer. Desuden er det rigtig dejligt og superhyggeligt at læse sammen.


Ideen med disse anbefalinger er at jeg hver måned anbefaler de bøger, som jeg mener, er de bedste billedbøger for de 0-6 årige.
Så glæd jer til mange fantastiske og nærværende højtlæsningsstunder med jeres børn.

Kim Fupz Aakeson
Til lykke, hr. Struganoff                                           3-5 år

Super festlig bog om Hr. Struganoff, som bygger en kæmpe fødselsdagskage til sig selv. Det er en helt unik kage, med en bund af 1 lagkage, 2 is, 3 wienerbasser osv. Derfor fungerer bogen som tællebog. Det er en herlig Fupz Aakeson bog for de mindste billedbogslæsere med fine og humoristiske illustrationer af Siri Melchior. Den kan læses igen og igen og igen….

Heinz Janisch
Næsehornet kommer                                               4-6 år

Poetisk billedbog om det triste næsehorn, som drømmer om at være let som fuglen ikke stor som et bjerg. Alle savannens dyr fortæller næsehornet at de har brug for ham, præcis som han er. Det gør næsehornet glad igen og til sidst kan han også le. Smuk og stemningsfuld tekst med fine lette tegninger.

John Kelly
Må jeg være med i din klub?                               4-6 år

Sjov bog om at få venner og være med i en klub, med meget humoristiske illustrationer. Hvordan takler man afslag på afslag fra de andre? Bare fordi man ikke ser ud som dem, lyder som dem eller er som dem? Ja, det kan I blive klogere på sammen med denne gode og enkle bog.

Claudia Boldt
Skønne skæve skikkelser                                       2-5 år

Billedbog med 13 forskellige dyr med hver deres opslag, fx papegøjen ”Sigurd spankulerer stilfuldt”. Alle siderne er delt i tre, så man kan kombinere hoved/navn, mave/aktivitet og fødder/facon lige som man finder det sjovest. Hjemme ved os er den meget populær og utrolig underholdende.

Af Louise Skaarup

Materialer