Børnebibliotekarens bedste billedbøger - April 2017

Ideen med disse anbefalinger er, at jeg hver måned anbefaler de bøger, som jeg mener, er de bedste billedbøger for de 0-6 årige

Der er mange fordele ved at læse sammen. Højtlæsning giver dine børn læselyst, udvikler både talesproget og ordforrådet, styrker børnenes koncentrationsevne og læsefærdigheder samt giver nærhed og fælles erfaringer. Desuden er det rigtig dejligt og superhyggeligt at læse sammen.

Ideen med disse anbefalinger er at jeg hver måned anbefaler de bøger, som jeg mener, er de bedste billedbøger for de 0-6 årige.
Så glæd jer til mange fantastiske og nærværende højtlæsningsstunder med jeres børn.

 

Tilde i vaskerummet                     2-4 år

Skøn farvefuld billedbog om Tilde, der elsker at hjælpe far nede i vaskerummet. Og det er sjovt at sortere vasketøjet, men en dag er der en strømpe væk… Hvem mon der har taget den? Kunne det være strømpemonstret, som Tilde har hørt om nede i børnehaven?

 

Alberts træ                                                                                  3-6 år

Sød billedbog om at dele. Den lille bjørn, Albert, elsker sit yndlingstræ. En dag står træet og hyler. Albert og hans venner forsøger at trøste træet, men det er bare blevet valgt som yndlingstræ af en anden også. Bogen er illustreret med bløde akvarelstrøg, som giver alle dyrene et venligt og imødekommende udseende.


Hele vejen hen til børnehaven                                           4-7 år

Fremragende og interessant billedbog om Rikke og hendes mor. Rikke skal cykle hen til børnehaven med sin mor. Det bliver spændende. Men på vejen derhen bliver Rikkes mor bekymret. Bekymret for de farlige biler, der suser af sted. For de lumske sideveje. For det store trafikkryds. Hvordan skal det ikke gå?


Den grufulde grumling                                                            3-5 år

Som titlen nok afslører, er her en tilpas uhyggelig billedbog, som omhandler vores fordomme på en herlig humoristisk facon. Den sky høne, den stædige hjort, den genstridige gemse, det surmulende murmeldyr og festharen finder ud af, at grumlingen vil flytte op på deres bjerg Tandtoppen. Og det er de ikke glade for. Læs hvordan det går dem, når grumlingen flytter ind.

Af Louise Skaarup

Materialer