Forfatterweb

Adgang
Hjemmefra
Forfatterweb er et elektronisk forfatterleksikon over danske og udenlandske forfattere.

Du vil finde over 800 portrætter af både afdøde og nulevende forfattere, heraf ca 200 børne- og ungdomsforfattere samt illustratorer. Udvalget er bredt, og der medtages såvel klassiske forfatterskaber som debuterende forfattere inden for alle genrer.

 

Introfilm til Forfatterweb. Tværformat


Udvalget er bredt, og der medtages såvel klassiske forfatterskaber som debuterende forfattere inden for alle genrer. Alle portrætter opdateres løbende og mængden af nye forfattere øges med ca. 50 årligt.

Forfatterweb er nemt at orientere sig i og henvender sig både til børn, voksne og uddannelsessøgende, der er i færd med at skrive en opgave.

Perioder

Fanen Perioder giver overblik over dansk litteraturhistorie og greb om de vigtigste genrer. Hvor den litteraturhistoriske tidslinje og genreteksterne giver overblik og historiske perspektiver, giver de mange forfatterportrætter mulighed for analyse og dybde. 

17 kortfattede periodeintroduktioner angiver de vigtigste strømninger inden for samfund og historie samt de kulturelle og filosofiske tanker, der var markante i perioden. Nedslag i enkelte forfatterskaber og henvisninger til primærtekster åbner perioden og giver et præcist billede af, hvilke litteraturhistoriske tendenser, den rummer. 

Genrer

I de enkelte genrebeskrivelser gives en kort introduktion til genrens primære kendetegn samt historie og informationer om videre læsning. 

Tips til analysen

"Tips til analysen" er en række artikler med analyseredskaber til brug i opgaveskrivningen. Teksterne kan anvendes som konkrete hjælpemidler til at analysere såvel tekster som film og billeder. Inden for tekstanalyse er der både en overordnet artikel med begreber og metoder og to genrebestemte artikler om digtanalyse og essayanalyse.
 

Bemærk:Det er nødvendigt at logge ind på Forfatterweb med dit bibliotekslogin for at læse artiklernes enkelte kapitler.