Om dette arrangement

Tid
19:00
Pris
Gratis
Target
For voksne
Køb billet(ter)
For voksne

Offentlige foredrag i naturvidenskab

20.02.24
Nu kan du overvære de populære foredrag i naturvidenskab på Auning Bibliotek

Foredragene livestreames direkte fra Aarhus Universitet, og du har mulighed for at stille spørgsmål til forskerne. Vi viser tre foredrag i løbet af foråret. De er gratis, men der er begrænset antal pladser, så det kan være en god idé at tilmelde sig allerede nu. 

Foredragene begynder kl. 19.00. Mød gerne op senest et kvarter før.

 

Tirsdag d. 20-02-2024  

Titel: Er parasitter og mikrober vores fjender? 

Professor og parasitforsker Peter Lindberg Nejsum fra Aarhus Universitet og professor i evolutionsbiologi Tom Gilbert fra Københavns Universitet vil fortælle om sammenspillet mellem mennesket og de mikrober vi lever i symbiose med – for hvis vi vil forstå mennesket, de sygdomme, vi lever med, og vores evolutionshistorie, bliver vi også nødt til at medregne mikroberne og parasitterne, der lever i os. 

 

Tirsdag d. 19-03-2024 

Titel: Bomben 

Lektor i videnskabshistorie Kristian Hvidtfelt Nielsen fra Aarhus Universitet og professor i kernefysik Hans Otto Uldall Fynbo fra Aarhus Universitet vil fortælle om, hvordan atombomben blev til og ændrede verden – et krydsfelt mellem fysik, historie og sikkerhedspolitik. 

 

Tirsdag d. 16-04-2024 

Titel: Menneskedyret Homo sapiens 

Professor i sansefysiologi Peter Teglberg Madsen vil fortælle om menneskedyret Homo sapiens, og hvordan vi er et tilfældigt resultat af en broget evolutionsproces, en anatomisk rodebunke med lån af organer fra vores tidlige forfædre. Hør eksempler på, at vores adfærd i høj grad er styret af menneskedyrets biologi og forhistorie og ikke vores frie vilje alene.