Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
50 Kr
Bibliotek
For voksne

Forfatteraften med Jens Smærup Sørensen

04.04.19
Dette foredrag tager afsæt i Jens Smærup Sørensens anmelderroste selvbiografiske roman, ”Jens”.

Glæd jer til ærligt og personligt foredrag, hvor Jens skildrer sit liv og samtidig beskriver Danmarkshistorien igennem de forskellige af sine livsfaser, han slår ned i undervejs.
Jens Smærup Sørensens selvbiografiske roman “Jens” udkom i år 2018. Bogen tager afsæt i Jens’ eget liv og de erfaringer, han har gjort undervejs. Fortællingen starter allerede i barndomsårene på landet og slutter i Jens’ nuværende ståsted som forfatter, ægtemand og far. 

Anmelderne har beskrevet bogen som  ‘hjertegribende’, ‘suveræn’, ‘varm’ og ‘spændende’.
Jens Smærup Sørensen giver i foredraget sit perspektiv på Danmarks udvikling fra sidst i 1940’erne helt frem til i dag – hvor der er sket store og små forandringer i forhold til livet på landet, stormfulde ægteskaber, kønsroller i bås, dialekter og livet som forfatter.
Begrebet “mønsterbryder” bliver muligvis ikke sagt direkte af Jens, alligevel kan hans livsfortælling være et billede på netop dette. Jens startede sit liv som en bondedreng, hvor han fra start følte sig anderledes. Derfor valgte han en dag på vej hjem fra gymnasiet at sige stop. Jens gjorde op med dialekten, han valgte studie og bopæl i Aarhus og vågede store ambitioner som forfatter. Du får i dette foredrag en medrivende indsigt i de mange og besværlige bump, der kan være på vejen, når du går imod strømmen og skal stå på egne ben.

Er livet lutter lykke, når du har fået kone, børn og et godt job? Jens har igennem sit liv erfaret, at livet fortsat er en rutsjebanetur i de voksnes rækker. I foredraget kommer han blandt andet ind på succesen som forfatter, og hvordan den svinger med pludselige ryk, og bopælen bliver aldrig helt fast, da han har forsøgt at finde sig til rette både i et nedlagt husmandssted på Mors og i Luxembourg langt væk Danmarks kanter.


Køb billet
 

Materialer