Om dette arrangement

Tid
19:00
Pris
70 Kr
Bibliotek
Target
For voksne
Køb billet(ter)
For voksne

Churchill

12.10.22
den største brite - bulldog og imperialist.

Winston Churchill blev født på det kæmpestore slot Blenheim i 1874 og døde i London 1965. Få engelske politikere har været så elskede og forhadte som Churchill. Han var fra sin tidligste ungdom en meget omstridt person, men alligevel kunne BBC i 2002 udnævne ham til ”den største af alle briter” efter en folkelig afstemning blandt mange kandidater.Churchill var en eventyrer og hans liv var eventyrligt. 

Foredraget vil fortælle om den rastløse Churchill, som aldrig fik taget en eksamen, men han var som journalist konstant på forkant med udviklingen og med i verdens brændpunkter i Indien, Sydafrika og i Mellemamerika. 

Det blev dog især som politiker han satte sine vigtigste spor med utallige ministerposter. Foredraget vil især gøre rede for hans ukuelige kampvilje og optimisme, da han som premierminister bragte Storbritannien intakt gennem 2.verdenskrig, hvor briterne i flere år i realiteten kæmpede alene og med ryggen mod muren – alligevel kunne Churchill, ”the Bulldog”, kun tilbyde dem ”blod, sved og tårer”.
 

Underviser: Jørn Buch, Lektor, Haderslev.