Hvad skal vi ha’?
Mad samler os – på tværs af generationer, kulturer og vaner. Efteråret 2025 inviterer til fællesskab, nysgerrighed og nye smagsoplevelser på biblioteket og i køkkenet.
Af Biblioteket

Mad er folkelig og finkulturel. Den er international. Fler- og tværkulturel. Relevant i samtaler om traditioner og værdier, sundhed, miljø, klima og uendeligt meget mere.
I efteråret 2025 sætter Bibliotekerne og DR fokus på danskernes madkultur. Kampagnen sigter mod at danne ramme om en stor, fælles samtale om mad. At informere og inspirere danskerne – særligt børnefamilierne – til at finde sammen i køkkenerne. Gerne på nye og spændende, sunde og bæredygtige måder.
I ugerne 38–43 går det løs på de danske biblioteker og på DR. Aktiviteter, udstillinger og TV-programmer sætter spot på danskernes forhold til mad og madkultur. Der er noget for både børn og voksne – gerne sammen.
Vidste du at:
Mere end hver tredje dansker synes, det er svært at lave velsmagende mad uden kød.
Danskernes yndlingsaftensmad i 2025 er:
- Rugbrød med pålæg
- Pizza
- Sandwich