Unge

Skrivekonkurrence: Fra drøm til virkelighed – Gør som August Krogh

Du har chancen for at vinde fede præmier og få din historie delt på Norddjurs Biblioteker

Af Maria Brandt-Madsen

Er du mellem 14 og 24 år? Og kan du skrive en kort historie om at forvandle drømme til virkelighed? Så har du chancen for at vinde 4 familiepizzaer og sodavand, så du kan invitere klassen eller vennerne på frokost eller en hyggelig aften.  

Du bestemmer selv, hvem dine hovedpersoner er, og hvornår historien foregår. Så længe det handler om at gøre drømme til virkelighed.  

Din historie må max være på 2 sider (i alt 4800 anslag inkl. mellemrum)  

Du sender din historie til tho@norddjurs.dk.

Afleveringsfristen er søndag d. 22. september. Vi annoncerer vinderne d. 27. september til kulturaften.  

Baggrund:  

Kender du videnskabsmanden August Krogh? Han lykkedes med at forvandle sine drømme til virkelighed ved at være nysgerrig og gå målrettet efter det, han brændte for. Krogh blev født i Grenaa i 1874 og modtog Nobelprisen i fysiologi/medicin i 1920.  

Som barn syntes August Krogh, skolen var kedelig. Han var godt begavet, og en lærer roste ham for evnen til at være nysgerrig og undersøge ting, men i timerne sad han for det meste og drømte sig langt væk. I stedet for at læse bøger brugte han sin tid på at opfinde forskellige apparater sammen med naboen, der var smed.  

En dag ansporede en onkel den unge August til at kigge på dyrelivet på en videnskabelig måde. Det ændrede Augusts liv. Snart blev dagdrømmene byttet ud med videnskabelige studier. Som den første i familien fik August en studentereksamen, rejste så til København for at studere medicin og til sidst blev han hædret med Nobelprisen i medicin for sin forskning i iltens transportvej rundt i blodet. Senere fik han sammen med sin hustru Marie Krogh insulinproduktionen til Danmark, og var med til at skabe Novo Nordisk.

August Krogh endte helt på toppen. Han vandt hæder og skabte forskning i verdensklasse, som har fået betydning for millioner af mennesker. Han var eminent til at inddrage andres viden i sit arbejde, og livet igennem holdt han fast i nysgerrigheden. Og så gik han målrettet efter det, han drømte om, selvom folk omkring ham ikke altid kunne se meningen i det.  

 

Har du spørgsmål eller kommentarer, kan du skrive til Thomas Olesen på tho@norddjurs.dk. Bemærk: Konkurrencen gælder kun for personer i aldersgruppen 14 – 24 år.  

God fornøjelse!