Sådan bruger du hjemmesiden

Tips og tricks til brug af vores hjemmeside

Søg og reservér

Skriv din søgning i det store søgefelt. Hvis du ikke kan se søgefeltet, skal du klikke på "Luppen” øverst til højre på hjemmesiden.
Hvis din søgning afstedkommer et stort søgeresultat, kan du begrænse søgningen i venstre side, på materialetype, forfatter og meget mere.
 
Hvis du ikke får et tilfredsstillende resultat, kan du prøve at søge mere overordnet på dit emne.
 
Hvis du klikker på titlen i søgeresultatet, kan du se, hvilke materialetyper, titlen findes som. Under "Se alle eksemplarer" kan du se, hvilket bibliotek der har materialet hjemme, samt hvor det står på bibliotekets hylde.
 
Reservér materialet ved at klikke på "Reservér".
 
Hvis du er oprettet som låner på biblioteket, kan du logge ind på "Log ind" fanen øverst i højre hjørne af hjemmesiden. Du bruger dit NemID eller cpr-/lånerkortnummer samt din 4-cifrede pinkode. 
Du kan selv oprette dig som låner med dit NemID via hjemmesiden eller blive oprettet som låner, ved at møde op på biblioteket i Auning, Grenaa, Ørum eller Ørsted i den betjente åbningstid. Medbring dit gule sundhedskort.
 
Før du kan reservere første gang vil du blive bedt om at vælge på hvilket bibliotek du vil afhente dit materiale.
Denne standardindstilling skal du vælge inden du kan reservere. Sådan gør du:
Log ind med NemID eller dit cpr-/lånernummer og din 4-cifrede pinkode.
1. Vælg  "Min konto" 
2. Vælg "Redigér brugerprofil ",
 3. Vælg "Afhentningssted", f.eks. Grenaa Bibliotek. 
4. Tryk på "Gem"
 

Hvor kan jeg finde mine lister?

Log ind med dit NemID eller cpr-/lånernummer og din 4-cifrede pinkode. Vælg ”Min konto” i øverste højre hjørne. I menuen til venstre vælger du "Brugerprofil" og scroller ned i bunden af siden til "Mit Bibliotek". Her kan du se dine lister.
 
For at oprette lister eller følge en bestemt forfatter skal du først fremsøge et materiale, som du ønsker på din liste, eller som er lavet af den pågældende forfatter. På posten for materialet er der en knap med teksten "Mere...". Når du holder musen hen over knappen fremkommer en menu med mulighed for at tilføje materialet til en af dine lister, oprette en ny eller at få en notifikation, når der kommer nyt materiale af forfatteren i bibliotekets samling.
 

Sådan fornyer du dine lån

Log ind med dit NemID eller cpr-/lånernummer og din 4-cifrede pinkode. Vælg ”Min konto” i øverste højre hjørne. I menuen til venstre vælger du ”Lån, reserveringer og mellemværende”.
Kun lån, der er markeret med grønt, kan fornyes. Dette gøres ved at sætte flueben ud for de ønskede materialer, og derefter vælge ”Forny valgte” øverst på siden.
 

Sådan sætter du dine reserveringer på pause

Du kan sætte dine reserveringer på pause, hvis du skal på ferie eller af andre årsager ikke kan komme på biblioteket og hente dine reserveringer:
Log ind med dit NemID eller cpr-/lånernummer og din 4-cifrede pinkode. Vælg "Min konto" i øverste højre hjørne.
Vælg "Redigér brugerprofil" i menuen til venstre. Under "Reservationer på pause" vælger du datoer for din fraværsperiode:
Husk at klikke på "Gem" nederst på siden.
 

Avanceret søgning

• OG - begge ord skal findes i det du søger. Eksempel: frække OG frida
• ELLER - enten det ene eller det andet (eller begge) ord skal findes i posterne. Eksempel: sri lanka ELLER ceylon
• IKKE - et bestemt ord skal ikke findes i posterne. Eksempel: obama IKKE michelle (viser alle poster, der indeholder "obama" men ikke "michelle")
• Brug * (stjerne) til at søge på alle endelser af et ord. Eksempel: paryk* (søger på ordene paryk, parykker, parykkerne, parykmager osv.)
• Brug ? (spørgsmålstegn) hvis du er i tvivl om et enkelt bogstav. Eksempel: ja?obsen (viser poster der indeholder både jacobsen og jakobsen)
• Brug parenteser hvis du vil kombinere flere ord. Eksempel: (vandr* ELLER trek*) OG nepal
• OG, ELLER, IKKE skal skrives med store bogstaver for at blive opfattet som "operatorer" i stedet for ord, der skal søges på.