7. gang | Historier der vokser og SMART-træning

Gensyn med SMART-træning og guidet fælleslæsning.

I det skønne junivejr samledes vi under parasollerne i en lille kreds til højtlæsning af novellen ”Glas” skrevet af Julie Butschkow. Flere havde glædet sig til, at vi igen skulle læse sammen og der kom hurtigt gang i snakken om novellen. Vi læste igen som guidet fælleslæsning, hvor novellen læses højt med pauser. I pauserne stiller læseguiden åbne spørgsmål til gruppen, som sætte gang i snakken og tankerne.  Novellen handler om en ældre dame, der har så mange smerter, at hun ikke kan meget andet end at ligge i sin seng. Dagenes store lyspunkt er, når hun skal hente nye forsyninger af medicin, for da kan hun møde den unge apoteker og han er så behagelig og venlig. 

Novellen gav anledning til en snak bl.a. om det at miste, men også handlekraft og muligheden for at bestemme over eget liv.  
 

Ud over at læse sammen havde holdet en fælles opgave at løse inden der var kaffe. Der havde nemlig på holdet været enighed om takke ja til tilbuddet om at komme på en tur mere ud over de 8 planlagte. De skulle bare selv planlægge den. Der var kommet flere gode bud på hvor turen kunne gå hen, og der var stor opbakning til den arbejdsgruppe, der blev nedsat. De fik mandat til at beslutte hvor turen skulle gå hen og til at planlægge detaljerne. 

Med sit sædvanlige gode humør fik Susanne Harboe sat alle i gang med at bevæge sig efter kaffen. Det var et glædeligt gensyn med både SMART-træning, Susanne og de farvede bolde. Vi kunne lave træningen udenfor på græsset og grinende måtte vi erkende, at vi stadig havde lige svært ved kaste en bold rundt i cirklen, så snart vi også skulle koordinere at bevæge os eller have 2 bolde i gang.  Vi blev igen både udfordret på balance og koordinering med navnelege, når vi skulle gå, og der blev sagt ”bil” betyd det til højre og ”cykel” skulle vi stå på skrå eller guide hinanden med bind for øjnene.

Der er mange måder at holde hjernen frisk og denne gang var der udfordringer på flere planer.

Du kan læse mere om Guidet fælleslæsning på læseforeningens hjemmeside: http://www.laeseforeningen.dk/om-guidet-flleslsning