3. gang I Når det hele går balalajka

Vejret var fantastiks denne onsdag i september, hvor vi havde sat Mette fra FC Grenaa Sup Ohana stævne ved Lystbådehavnen. Her ville hun introducere os til SUP, kort for Stand Up Paddle. For en del var det ganske grænseoverskridende at skulle prøve kræfter med denne forholdsvis nye sportsgren, men netop fordi vi alle var nybegyndere og kunne støtte og hjælpe hinanden, var alle ved godt mod og spændte på at kaste sig ud i det. Der var lagt op til en go’ dag i vandet, hvis ikke lige det havde været for blæsten……

Der blæste en meget frisk vind, med kraftige vindstød, det mærkedes tydeligt og alle små vimpler og flag vidnede om det samme. Det ville simpelthen være for farligt at være på vandet på de uvante boards. 
Lynhurtigt måtte vi sadle om og heldigvis blev det alligevel en skøn dag, med gode snakke, herligt vejr, en gåtur rund på Lystbådehavnen og et par gode anekdoter om hvordan der havde været på Grenaa havn da deltageren var børn.
Én kunne fortælle om hvordan hun ofte var med bussen fra Randers til Grenaa strand om sommeren for at bade. Der var også mange der havde sommerhuse i Grenaa, som de gik og byggede på, så på bussen skulle der både være plads til passagerer, værktøj og materialer. 

Nogle havde været til et spændende foredrag om netop sommerhusene og udviklingen i området. Det forlød at foredraget ville blive gentaget på et tidspunkt.
Hermed link til det
 

Det blev også til en rigtig god snak om hvad der egentlig skal til hvor at man holder sig frisk både i hjernen og kroppen. Her blev ”modet til at prøve nyt” fremhævet som en af de vigtigste faktorer sammen med balancen mellem at strukturere sin hverdag og have plads til at være impulsiv. 

Grenaa lystbådehavn indeholder på det forholdsvis lille område mange forskellige stemninger alt efter hvor man befinder sig, om man er i læ og hvordan udsigten er. En tur rundt på havnen byder både på de små bådebroer med joller liggende tæt på ræd og række, udsigt til stranden, nyere husbåde og langs caféer og restauranter.

Efter en gåtur rundt på havnen, fandt vi et skønt sted i læ, hvor vi igen prøvede kræfter med at lave 11 ords digte. Det er en sjov måde at fokusere på sine iagttagelser og ved at sætte dem i ramme bliver de pludselig et kreativt udtryk. Der kom nogle rigtig fint digte ud af det.

Lav nemt et11 ords digt, når du er på gåtur i skoven, ved stranden, på en bænk i byen….:
 
Første linje består af et ord: En farve du kan se
Anden linje består af to ord: Noget der har den farve
Tredje linje består af tre ord: En egenskab ved det, der har den farve
Fjerde linje består af fire ord: Noget det der har den farve gør ved dig, en følelse
Femte linje består af et ord, der sammenfatter det hele

Eksempel: 

          Rød
      vajer flaget
    stærkt i vinden
og melder om blæst
          Frihed

Under kaffen læste Thomas novellen ”Manden med jollen” af Jens Blendstrup fra novellesamlingen ”Sorgens balalajka” (2021) højt. Novellen handler om en mand der altid har drømt om at sejle jorden rundt og en dag drager han afsted i sin jolle. Herfra tager Jens Blendstrups fantasi fart og novellen er en sjov og skør fortælling om turen gennem verdenshavene, hvor endda Grenaa havn nævnes.  Novellen gav anledning til en hel del grin, men også noget at fundere over. Den passede på den måde fint til dagen og gav en ny vinkel, som vi sad der og sugede havnens salte stemning til os i solen.