Hold Hjernen Frisk

På opdagelse i natur og litteratur.

Sammen med 15 gæve seniorer fra hele Norddjurs kommune er Norddjurs Biblioteker i samarbejde med Ældresagen Rougsø Sønderhald og Kyst- og Fjordcenteret i gang med at udforske hvordan bevægelse, naturoplevelser og litteratur i samspil kan inspirere til at holde hjernen frisk.
Hold Hjernen Frisk er en landsdækkende indsats, hvor projektpartnerne DGI, Slots- og Kulturstyrelsen, Sangens Hus og Dansekapellet med støtte fra Nordeafonden har fokus på at udbrede viden om, hvad der er vigtigt for at holde sig frisk både mentalt og fysisk.

Læs mere om det landsdækkende Hold Hjernen Frisk på projektets hjemmeside via linket her 

Som biblioteker med en god idé har vi kunnet søge midler til at gennemføre et forløb hvor litteraturen inddrages.

I Norddjurs Bibliotekers projekt med overskriften: ”På opdagelse i natur og litteratur” kobles naturoplevelser og bevægelse sammen med mental stimulering gennem litteraturen, da den giver anledning til refleksion og dialog om det vi oplever sammen.  

Her på siden vil vi løbende fortælle om oplevelserne og dermed videregive erfaringerne fra holdet. Læs mere via menupunkterne i venstre side.
Er du interesseret i at lære mere om hvordan man kan stimulere hjerne-musklen, vil du her kunne finde inspiration til faglig litteratur, der handler om netop det, ligesom her også løbende vil komme nye forslag til romaner, digte eller noveller, både det vi arbejder med på forløbet, men også anden spændende litteratur.   

Forløbet varer 8 uger, hvor holdet mødes en gang om ugen og hver gang vi mødes skal vi sammen udfordre både hjernen og kroppen.
De 4 af gangene bevæger os ud på opdagelse i naturen under kyndig vejledning og 4 gange skal vi udfordres med SMART-træning indendørs i bålhuset.
Historier, fortællinger og litteratur, der knytter sig til vores oplevelser, vil være den røde tråd gennem hele forløbet, og sammen vil vi bruge historier som afsæt for en god snak og til refleksion.

Kontaktperson: Ane Katrine Eiming, Projektleder, Norddjurs Biblioteker, tlf: 40 22 64 66

Hold Hjernen Frisk er et samarbejde mellem DGI, Slots- og Kulturstyrelsen, Sangens Hus samt Dansekapellet og projektet er støttet af Nordeafonden. 
 

Materialer