Hold Hjernen Frisk

LitteraNAtur der bevæger os.

-Et forløb over 8 uger hvor vi sætter fokus på, hvordan man kan skabe og bibeholde et aktivt liv i seniorårene. Forløbet er støttet af Nordea-fonden og er et Hold Hjernen Frisk-projekt.
 
Er du 60+ og har du lyst til være med til en række af aktiviteter, hvor det både er de fysiske aktiviteter, hjerneudfordringer og det sociale samvær der er i højsæde? Så vil vi gerne invitere indenfor (eller nærmere udenfor) til en række spændende aktiviteter der, med afsæt i vores skønne natur, litteraturen og bevægelse udfordrer både hjerne og krop.


I løbet af 8 uger skal vi mødes en gang om ugen og hver gang sammen udfordre både hjernen og kroppen. Programmet vil indeholde forskellige oplevelser rundt om i Norddjurs Kommune, som enten fokuserer på at opleve naturen eller på, hvordan man kan bruge naturen til træning. Historier, fortællinger og litteratur der, knytter sig til vores oplevelser, vil være den røde tråd gennem hele forløbet, og sammen vil vi bruge historierne og vores oplevelser, som afsæt for gode snakke og til refleksion.

  
Det er hver onsdag fra den 8. september – 3. november, med pause i skolernes efterårsferie (uge 42). Du melder dig til alle 8 mødegange, og på dette hold er der kun plads til 16. Pladserne tildeles efter først til mølle princippet. Det er helt gratis at deltage. Der vil blive oprettet venteliste. Når du tilmelder dig er det vigtigt, at du har tjekket, at du kan alle gangene, da det sociale samvær på holdet vægtes højt.


Detaljerne for programmet får alle deltagere tilsendt inden forløbet begynder med angivelse af de specifikke mødesteder. Allerede nu kan vi dog godt afsløre, at der venter mange spændende naturoplevelser, bl.a. en tur på fjorden med vind i håret, naturtræning, fossiljagt ved Sangstrup Klint og hyggelig bålmad. Der vil være udfordringer både for kroppen og hjernen, og du vil opleve den meget forskelligartede natur, Norddjurs byder på. 

De 7 første gange vil der være kaffe og en bolle eller snack. Den sidste gang vil vi nyde et lækkert måltid sammen.

Sted: Vi skal mødes forskellige steder i Norddjurs, alle vil få detaljeret beskrivelse og mødested.

Datoer og tidspunkt: 

8/9:  kl. 9.30-12: Naturtræning i Grenaa plantage

15/9: kl. 9.30-12: Tur på fjorden ved Voer

22/9: kl. 16-18.30: Sub-board i Grenaa

29/9: kl. 16 -18.30: SMART-træning i Auning og guidet fælleslæsning

6/10: kl. 9.30-12 Gåtur med læsning i Grenaa Plantage 

13/10: kl. 9.30-12 Tustrup og et besøg i gravhøjene

(Efterårsferie) 

27/10: kl. 9.30-12 Fossiljagt ved Sangstrup Klint

3/11: kl. 9.30-12.30 Lækker mad over bål og højtlæsning

Arrangør: Norddjurs Biblioteker i samarbejde med Kyst- og Fjordcenteret, FC Grenaa, Aastrup IF og Ældresagen Rougsø Sønderhald.


 

  • Kontaktperson: Ane Katrine Eiming, Norddjurs Biblioteker, tlf.: 40 22 64 66

Hold Hjernen Frisk er et samarbejde mellem DGI, Slots- og Kulturstyrelsen, Sangens Hus samt Dansekapellet

Materialer