Slentre gennem Lillegade

09.04.18
Er man ude at gå en lille tur i Grenaas gader og se på vinduer, vil man i den kommende tid kunne falde over et vindue i Lillegade 6, fyldt med kreative fortolkninger af Grenaas historie.

Vinduerne rummer 20 broderier, som er resultatet af et samarbejde mellem tekstilkunstner Maria Vetter Christiansen, Grenaa Bibliotek og Grenaa Egnsarkiv samt vigtigst af alt en gruppe af kreative kvinder, der i løbet af efteråret har mødtes på biblioteket og arbejdet med broderierne.

Projektet var støttet af Norddjurs Kommunes kulturpuljer, hvilket bl.a. betød, at undervisning og materialer var gratis for de deltagende. 

Projektet fik navnet ”Sy din by” og tager udgangspunkt i gamle matrikelkort over købstaden. Hvor forskelligt et resultat, man kan få fra et fælles udgangspunkt, kan man altså gå en tur i Lillegade og se.

”Sy din by” udstillingen åbnede på Grenaa Bibliotek i januar og har siden været ophængt i Norddjurs Kommunes administrationsbygning i Allingåbro. 

I efteråret 2018 følges projektet op med et nyt - ”Sy dine aner” – med de samme samarbejdspartnere. Nærmere information følger i august.