Maleri med livsglæde og kærlighed til farver

03.10.19
I oktober måned udstiller Helle Børsen Rosholm på Grenaa Bibliotek.

Helle Børsen Rosholms motivverden er figurativ og fantasifuld, og afspejler på den måde hendes inspiration af det levende: i naturen, blandt dyr og fugle, mellem mennesker og mødet med andre kulturer på rejse.
 
En serie af særlige malerier til udsmykning af Den Integrerede Institution Stjernehuset i Grenaa udstilles for første gang. Hun fortæller selv: ”Min mand og jeg har haft alle vores tre børn i først Vores Hus og siden Stjernehuset, og det har vi været utrolig glade for. I Stjernehuset er der gode forældrekræfter, der fx arrangerer julehygge og arbejdsdage, og jeg havde i en periode overvejet, hvordan jeg bedst kunne bidrage; og da jeg foreslog at male et billede til hver af de nye stuer, der illustrerede deres stue-navn som fx Lille Bjørn, Dragen og Svanestuen, var pædagogerne straks med på idéen. Nu er jeg næsten færdig; på biblioteket kan man se Svanen, Dragen, Delfinen, Kentaueren og Lille bjørn – og der er en ledig plads blandt malerierne til Giraffen, som jeg håber at få færdig i løbet af oktober. ”

Udover billederne til Stjernehuset udstiller Helle Børsen Rosholm malerier, der tematisk kredser om leg, kærlighed og livsglæde, og udstillingen er åben for alle i bibliotekets åbningstid.
Til daglig arbejder hun på Rønde Efterskole, hvor hun bl.a. underviser i billedkunst.