Spændende Natureventyr i skønne omgivelser

18.01.22
Nu kommer Natureventyr også til Norddjurs.

Norddjurs Kommune har indgået et samarbejde med den landsdækkende app Natureventyr, som med hjælp fra lokale borgere, har skrevet tre eventyr specifikt til vores skønne natur her i Norddjurs. De tre eventyr finder sted forskellige steder i Norddjurs: Ved Kyst og Fjordcentret ved Randers Fjord, ved stendysserne ved Tustrup og i Porsbakkerne ved Auning, og er målrettet børn i alderen 4-9 år.

Naturen som inspiration
Eventyrene tager udgangspunkt i de specifikke steder, og stedernes unikke naturelementer indgår i fortællingerne. Derfor har hvert sted også sit helt eget unikke eventyr.

Ved stendysserne ved Tustrup kan man opleve Maliks eventyrlige rejse tilbage i tiden. Sammen med en stenalderpige tager han ud på en eventyrlig og farefuld rejse for at finde en lårbensknogle, der er forsvundet fra en jættestue,

I Porsbakkerne ved Auning kan man tage på eventyr med pigen Signe og hendes usynlige ven Lillemand. De drager ind i skoven for at finde Kællingestenen, så Signe kan få sit højeste ønske opfyldt - at få en lillebror. På rejsen møder de mange mystiske og uhyggelige væsener.

Ved Kyst og Fjordcentret ved Randers Fjord kan man følge drengen Johan, som skal finde et magisk kompas for, at hans bedstefar kan finde vej hjem igen. For at finde kompasset må Johan klare tre prøver, men Johan støder hele tiden på forhindringer undervejs.

Ruterne er mellem 1,2 km og 1,7 km lange, og de kan opleves i hele 2022 og 2023.

Motion, leg og samvær
Eventyrruterne er en oplagt udflugtsmulighed – både i ferier og til hverdag. Eventyrene opfordrer både til bevægelse, leg og fordybelse, og undervejs inddrages børn og voksne i eventyrene gennem spørgsmål og sjove udfordringer. Det er desuden nemt at finde vej på ruterne med hjælp fra kort og GPS i appen.

Download appen til Android her

Download appen til iOS her

Få introduktion til appen Natureventyr 
Lørdag d. 22. januar indvies ruterne ved Porsbakkerne, læs mere her
Indvielsen markerer begyndelsen på en toårig periode, hvor de tre natureventyr kan opleves i Norddjurs Kommune. Det bliver en eventyrlig og coronavenlig formiddag, hvor eventyrene og appen Natureventyr introduceres, og hvor både børn og voksne kan få sig en naturoplevelse fyldt med bevægelse og leg.

Projektet er et samarbejde mellem Kultur og fritid, Norddjurs Biblioteker, Natur og miljø, Bevæg dig for livet, Naturpark Randers fjord og afdelingen for skovdrift.