©colourbox.com

Madpakkehits

02.09.20
Find inspiration til madpakker, der bliver spist!

Der er langt fra den lunkne klapsammen med leverpostej og halvsløje agurker i fordums skoletid til nutidens madpakker. Udvalget af brød, pålæg, grønt og færdige løsninger er selvsagt medvirkende til, at madpakken har gennemgået en appetitlig udvikling. Nu til dags er der sandwiches, pølsehorn, gnavegrønt og snacks i madpakken. Samtidig er der kommet nye kostvaner såsom vegetarisme, veganisme, gluten- og laktosefri kost.

Find inspiration i bibliotekets bøger om madpakker her under artiklen.

#madpakker

På Instagram er der en trend med at vise fotos af færdigpakkede madkasser til inspiration for andre. Der er også fokus på opskrifter med madpakkevenlige retter, der kan fryses ned og bruges til travle dage og hvilken type og størrelse madkasse, der passer bedst til ens barns appetit og spisevaner. Emnet omkring madkasser og madopbevaring er ikke blevet mindre af, at Corona stiller større krav til indpakning i daginstitutioner og skoler. 

På Instagram kan du finde inspiration ved blot at søge på #madpakker eller følge nogle af disse instagrammere, der udelukkende fokuserer på madpakker:

  • madibornehojde (Mad i børnehøjde)
  • madpakkemor - grøn og kødfri inspiration
  • madpakkerderbliverspist (Madpakker der bliver spist) 
  • millesmadkasse (Milles Madkasse)
  • madpakkecirkus (Madpakke cirkus) - laktosefattige madpakker
  • planetbox - engelsk Instagramprofil der inspirerer med madpakker i deres madkasser i stål kaldet planetbox
  • yumboxlife - engelsk Instagramprofil der inspirerer med madpakker i madkasser kaldet Yumbox

Tjek også disse hjemmesider ud 

Arla har et tema med opskrifter til madpakken. Find Arlas madpakketema her

På Samvirke.dk kan du også finde opskrifter og få gode råd til madpakken. Find Samvirkes tema her

Og husk så, at det er ingen skam ikke at have tid eller lyst til at lave kreative madpakker med udstukket frugt, højbelagt smørrebrød, hjemmebagt m.v. Børn er forskellige og nogen vil gerne have det samme dag efter dag, mens andre jubler over overraskelser i madpakken. Bliver madpakken spist, er det en succes! 

 

Materialer