Forfatterskoleunderviser kommer til Grenaa

05.01.18
Oplæsninger i vente !

Skriveskolen ORD PÅ afholder workshop for unge forfatterspirer ml. 16 og 20 år. Skriveskolens to garvede undervisere får hjælp af forfatteren og litteraturforskeren, Martin Glaz Serup. Det hele kommer de unge skribenter til gode: De skal lave offentlige digtoplæsninger og litterære happenings i Grenaa i forbindelse med Åbent hus på Grenaa Gymnasium.
Ian Lukins, der selv er digter, og Rikke Gade Johansen har i flere år drevet et Creative Writing kursus på Grenaa Gymnasium – og det med succes! Hvert år er der således omkring 25 unge mennesker, som er blevet klogere på ordets mysterier. Sidste år indgik skrivekurset et samarbejde med Norddjurs Biblioteker i et projekt med titlen ORD PÅ. 

Her har man sat fokus på aktivistisk litteratur, der ikke kun begrænser sig til bogen, men som også tager alternative former som oplæsninger og happenings i brug. Det har ført til flere litteratur arrangementer rundt omkring i Grenaa med udstillinger og oplæsninger på havnen og bibliotekerne. 

Den 19. og 20. januar afholdes der en skriveworkshop for de unge forfatterspirer. Martin Glaz Serup, der til daglig er forfatter, litteraturforsker og underviser på Forfatterskolen i København, er indkaldt som gæsteunderviser.  Sammen med de to undervisere, Ian Lukins og Rikke Gade Johansen, kommer Serup til at undervise eleverne i lyd og form i litteraturen. Med en kombination af skrive- og teaterøvelser bliver de unge uddannet i at stå på en scene og læse op.

Og det bliver ikke kun ved øvelserne. Lørdag d. 20. januar kl. 13-15 giver de unge således oplæsninger rundt omkring i Grenaa, både på biblioteket og Grenaa Gymnasium i forbindelse med gymnasiets åbent hus arrangement. 

Deltagelse i skriveworkshoppen for unge kræver tilmelding hos Thomas Olesen på tho@norddjurs.dk.

Arrangementet er støttet af Kulturpuljen i Norddjurs.

Yderligere information: 
Thomas Olesen, kulturformidler
E-mail: tho@norddjurs.dk  Tlf.: 8959 3002