Det sikre liv på nettet

20.08.19
eKurser.nu stiller skarpt på digitalt selvforsvar og tilbyder aktuelt kurser med hjælp til dine passwords og til Tænks app Mit digitale selvforsvar.

To aktuelle kurser fra bibliotekernes portal med hjælp til it i hverdagen, eKurser.nu, lærer dig at lave gode og sikre passwords og at finde rundt i Tænks app "Mit digitale selvforsvar".

Find de bedst beskyttende ord
Kurset om passwords henvender sig bredt over aldersgrupper, fordi vi på tværs af generationer døjer med at lave passwords, som holder de digitale snydepelse og tyve væk ude fra vores logins og private oplysninger i den digitale verden. 
Du lærer hvilke typer passwords, der er usikre og for nemme at gætte, hvordan du laver et sikkert password, hvordan du husker på det, hvordan du tester dets styrke og lærer at lave en strategi for dine passwords, og ikke bruger de samme alle steder.  Kurset giver også bud på, hvordan du kan se, om it-kriminelle har fået fingre i dit password. 

Tænk smart med Tænks app
Det andet kursus lærer dig Tænks app "Mit digitale selvforsvar" at kende. 

Du får at vide, hvordan du henter appen på Android eller IOS, hvordan du bruger den, og hvad den kan hjælpe dig med. På Tænks egen hjemmeside bliver "Mit digitale selvforsvar" blandt andet præsenteret med disse ord:
”Føler du dig utryg i forhold til at beskytte dit privatliv på nettet, og mangler du konkret viden til at undgå it-kriminalitet? Appen "Mit digitale Selvforsvar" hjælper dig til en tryggere digital hverdag.
Den er nem at bruge, og giver dig råd og vejledning til uheldige situationer, du kan komme ud for, når du er online”.

"Mit digitale selvforsvar" fortæller om fup-mails, falske konkurrencer, digital svindel,  trusler fra vira og andet skadeligt software. Hvis du oplever at blive kompromitteret giver appen råd til at løse problemerne. Det kan f.eks. være, når bestilte varer i webbutikker ikke dukker op. 

De to kurser indgår i en lang række introduktioner, videoguides og selvhjælpskurser på eKurser.nu, som kan gøre dig mere modstandsdygtig på egen computer, tablet eller smartphone på internettet.
Det handler om at beskytte dig mod Malware, Ransomware, Phishing og Cookies, lave sikre forbindelser med VPN og huske Backup til Windows 10. 
Serien af kurser i digitalt selvforsvar går hånd i hånd med Digitaliseringsstyrelsens kampagne "Vi holder hackerne ude". Læs om: https://www.viholderhackerneude.dk/ 

Lav sikre passwords
https://www.ekurser.nu/kursus/603


Tænks Mit digitale selvforsvar
https://www.ekurser.nu/kursus/600
 

Tags