Dekameron 2021 – 100 historier

05.05.21
Del din corona-oplevelse og vind en middag!

Det sidste års tid har du måske haft rigeligt med tid til at være alene med dine tanker. Måske har du fået ny indsigt i dig selv og den verden, der omgiver dig. Eller du er begyndt at dyrke grøntsager, strikke, træne til en marathon eller noget helt andet. Nu har du mulighed for at sætte ord på sidste års corona-nedlukning. Under navnet ’DEKAMERON 2021 – 100 historier’ er Norddjurs gået sammen med 19 andre kommuner fra Region Midtjylland om at indsamle så mange corona-historier som muligt. En lokal forfatter kvalificerer historierne, og det hele munder ud i en bogudgivelse og en middag på Meilgaard Slotskro.

Middelalderlig inspiration
 

Projektet tager afsæt i Boccaccios berømte middelalderklassiker Dekameron fra 1349. Her flygter 10 mennesker ud på et landsted udenfor Firenze for at undslippe pestens hærgen. Som et middel mod kedsomhed begynder de at fortælle hinanden historier, 100 i alt. Fortællingerne er stadig lige almenmenneskelige til trods for, at de er skrevet for over 650 år siden; de handler om alt, hvad menneskelivet rummer af kærlighed, had, hævn, list, lyst, grådighed og absurditeter. Der bygges bro til denne klassiker, når borgere fra Midtjylland fortæller om at være i isolation under corona-pandemien anno 2021.

Middag og bogudgivelse

De 100 bedste historier udvælges og fortællerne inviteres til at deltage i en middag. Middagene foregår i 10 forskellige byer i Region Midtjylland under litteraturfestivalen LiteratureXchange 10.-20. juni 2021. Et uddrag fra de 10 middage vil blive streamet og vist online. 

Her i Norddjurs Kommune har vi valgt det skønne Meilgaard Slotskro som ramme for middagen, som finder sted d. 14. juni.  Bliver din historie udvalgt, modtager du senest den 2. juni en invitation til en middag sammen med andre udvalgte historiefortællere og den lokale forfatter, Henrik Majlund Toft. Under middagen lærer I hinanden og jeres historier at kende, og Henrik fortæller om, hvorfor netop jeres historie er udvalgt, og hvordan de videreudvikles til litterære tekster om en periode i verdenshistorien - fortalt fra Midtjylland.

Sådan gør du

Send din historie på max 1 side eller et link med en video på max 1 minut senest 31. maj til dekameron2021@gmail.com. Du skal huske at medsende dit fulde navn, postnr. og gerne telefonnummer. Du kan også dele din historie på Facebook-siden ’Dekameron 2021’.

God fornøjelse og held og lykke