Danmarks Indsamling 2021

11.01.21
Gør en god gerning, og hjælp med at samle ind til udsatte børn i Syrien. Sådan lyder budskabet fra den 11. januar, når DR Ramasjang og en række samarbejdspartnere engagerer landets børn i den gode sags tjeneste. Novo Nordisk Fonden donerer et beløb til Danmarks Indsamling for hver gerning, der registreres på dr.dk/godegerninger.

Tegn en tegning til de ældre på det lokale plejehjem, saml skrald omkring din skole, eller bag en kage til en, du holder af. Det er opfordringen, når DR Ramasjang, Friluftsrådet, FDF og landets biblioteker samler ind til Danmarks Indsamling 2021 sammen med de yngste danskere - en tilbagevendende hjælpeaktivitet, der hidtil har engageret tusindvis af landets børn.

Fra den 11. januar og frem til Danmarks Indsamling den 6. februar udløser hver god gerning en donation på 20 kroner fra Novo Nordisk Fonden. Pengene går til et Danmarks Indsamling-projekt i Syrien til gavn for coronakrisens børn.

Tiden med corona er generelt svær for mange, og det giver en endnu større mulighed i år for at gøre en forskel for andre i sit lokalmiljø. Og med det aktiverer partnerskabet børnene i Norddjurs:  

”Vi glæder os over og håber at alle disse gode gerninger kan hjælpe vores yngste med at skabe mening og værdi i deres nuværende og underlige hverdag” siger Louise Skaarup, Norddjurs Biblioteker 

Gør en forskel der, hvor du er

De yngste borgere i Norddjurs får masser af hjælp fra partnerskabet til at gøre de gode gerninger. Hos Friluftsrådet og FDF kan man finde gode ideer og inspiration til, hvordan man gøre en god gerning lige uden for sin dør. Der er altså masser af muligheder for at gøre gode gerninger – store som små - der både spreder glæde herhjemme, og samtidig gør en verden til forskel for de udsatte børn i Syrien.

Registrer din gode gerning

Hver en god gerning tæller, når man registrerer den. Det gør man på dr.dk/godegerninger, hvor man også kan læse mere om projektet. Herfra kan man også printe sit velfortjente godhedsdiplom. 

Start din gode gerning her hos DR
 

Fakta:

Gode Gerninger
10 bud på gode gerninger:

• Indsaml noget skrald
• Hjælp dyrene i naturen / haven
• Hjælp din nabo
• Bag en kage til en, du vil glæde
• Ring / skriv til dine bedsteforældre
• Send en hilsen til nogen på et plejehjem
• Hjælp nogle nybagte forældre
• Gå en tur med en ven / nabo / familiemedlem
• Gør en tjeneste for nogen
• Læs en historie højt for et andet barn 

Læs mere på: www.dr.dk/godegerninger 
Hos Friluftsrådet: https://friluftsraadet.dk/ 
Hos FDF: https://fdf.dk/
 

For mere information om Gode Gerninger kontakt:

I Norddjurs kontakt: Louise Skaarup (louis@norddjurs.dk)

Projektleder Ole Huld Jakobsen (DR) på tlf. 42 45 62 70 eller OLJA@dr.dk 

Danmarks Indsamling 2021
Danmarks Indsamling er et samarbejde mellem DR og 12 danske organisationer.
Danmarks Indsamling 2021 sætter fokus på coronakrisens børn.

Om Danmarks Indsamling-projektet i Syrien
Novo Nordisk Fondens donation går til et Danmarks Indsamlings-projekt i Syrien. Projektet administreres af Røde Kors og bidrager aktivt til FN’s Verdensmål. Røde Kors støtter krigsramte børn og unge i Syrien med at genopbygge deres mentale og fysiske sundhed samt styrke deres evne til at skabe sig en bedre fremtid.

Læs mere om Danmarks Indsamling 2021 på www.danmarksindsamling.dk

For mere information om Danmarks Indsamling kontakt: 

Formand for Danmarks Indsamlings styregruppe Mulle Juul Korsholm udtaler sig om Danmarks Indsamling og temaet på de humanitære organisationers vegne. Kontakt presse@danmarksindsamling.dk.
For nærmere oplysninger om indsamlingsaktiviteter mv. kontakt projektleder for Danmarks Indsamling, Stig Fog, E-mail: info@danmarksindsamling.dk.

Tags