Coronafortællinger med tomatsuppe under havet

26.10.21
Kan man servere tomatsuppe og tørret tang til en reception for en bog med coronafortællinger? Og holde receptionen på et akvarium? Ja! Læs videre og find ud af, hvorfor tomatsuppe på Kattegatcentret er den eneste rigtige måde at markere udgivelsen af antologien Lukket land.

Baggrunden

Først skal vi spole tiden lidt tilbage og så meget langt frem. I sommers delte borgerne fra Norddjurs deres oplevelser fra coronatiden med forfatteren Henrik Majlund Toft. Det blev til sjove historier om alt fra genopdagelse af naturen til eksploderende surdej, men også mere alvorlige beretninger om sygdomsfrygt og isolation. Nu har Majlund Toft brugt coronafortællinger fra Norddjurs som inspiration til en række samfundskritiske fortællinger, der foregår i fremtiden.

 

Vild fremtidsnovelle om tomater, pandemier og et vigtigt budskab

Fortællingerne finder sted i år 2623. Pga. forurening og pandemier er mennesket tvunget til at bo dybt nede i havet i store undersøiske kupler. En dag opstår der en strid om tomater, som får alvorlige konsekvenser for hele menneskeheden. Majlund Tofts novelle er en samfundskritisk science fiction, som også rummer en eksistentiel kritik af vores samtid. Tomatsuppen og Kattegatcentrets undersøiske scene er med andre ord valgt, da de udvider rammen for Majlund Tofts fortællinger.

Store forfattere

Lukket land indeholder desuden tekster af Kathrine Assels, Svend Åge Madsen, Louise Juhl Dalsgaard, Glenn Bech, Hans Peter Madsen, Carsten René Nielsen, Marianne Jørgensen, Daniel Boysen og Gerd Laugesen. Bogen koster 200 kr. og kan købes på forlagetsilkefyret.dk og Norddjurs Bibliotekernes filialer.

Antologien er blevet til som en del af litteraturprojektet Dekameron 2021 i samarbejde med Aarhus Litteraturcenter, initiativet De Glødende Penne og Region Midtjyllands 19 kommuner.

Projektet er et samarbejde ml. Norddjurs Biblioteker, Aarhus Litteraturcenter og Kattegatcentret
Støttet af Kulturpuljen i Norddjurs Kommune, Statens Kunstfond, Region Midtjyllands kulturpulje.

Arrangementet er gratis, men kræver tilmelding via dette link – bemærk, at der kun er få pladser

Foto af  Bente Siig Hansen