Bedst bedømte titler

Nu kan du dele, gemme og bedømme dine yndlingsmaterialer

08.06.17
Biblioteket har tilføjet flere nye funktioner på hjemmesiden, som blandt andet gør det muligt at lave lister, bedømme titler og få anbefalinger.

Fra og med denne uge er bibliotekets hjemmeside meget mere end det sted, hvor du søger, reserverer og fornyer dine lån. Nu kan du også oprette lister med bøger, film og musik, som du enten selv kan benytte dig af eller dele med andre. Det kunne være en liste over dine yndlingsbøger, de bedste gyserfilm du har set, eller de operaer du gerne vil lytte til i fremtiden. Kun fantasien - og bibliotekets database - sætter grænser. De lister du laver kan du gøre synlige for andre, så du kan vise dem til din familie og dine venner, og hvem der ellers måtte være interesserede.

Ratings
Samtidig er alle materialerne i bibliotekets database blevet forsynet med et rating-system, så man kan give fra en til fem stjerner. Disse bedømmelser tjener både til at anbefale (eller fraråde) materialer til andre brugere og for at systemet kan give dig anbefalinger baseret på din smag. 

Notifikationer
En anden ny mulighed er, at du kan følge dine yndlingsforfattere, så du får en lille notifikation, når biblioteket har indkøbt en ny titel af forfatteren. Notifikationen kan du se øverst på hjemmesiden sammen med notifikationer om du har reserveringer klar til afhentning og om du skylder penge. Du kan på samme måde følge offentlige lister, som andre har lavet. Hvis en anden bruger for eksempel løbende vedligeholder en offentlig liste om havebøger, kan du få en besked, når ejeren af listen tilføjer en ny titel. 

Sådan gør du
For at oprette lister og følge forfattere kan du først fremsøge et materiale, som du ønsker på din liste, eller som er lavet af den pågældende forfatter. På posten for materialet er der kommet en ny knap med teksten "Mere...". Når du holder musen hen på knappen fremkommer en menu med de nye muligheder.

NemID
Endelig er det muligt både at logge ind og at oprette sig som bruger af biblioteket ved hjælp af NemID.