Mediestream Folkebibliotek

Få adgang til millioner af avissider

06.09.17
Få adgang til omkring 10 millioner indscannede avissider på Mediestream Folkebibliotek

På Mediestream Folkebibliotek har du adgang til omkring 10 millioner indscannede avissider helt tilbage fra 1666 til 2001. Det er danmarkshistorien fortalt igennem aviserne. Er du historie- eller slægtsinteresseret, er tjenesten et fremragende redskab. Det er nemt at navigere rundt, da du har mulighed for at søge på alt lige fra navne til steder og alverdens ord. 

Godt nyt til slægtsforskere og historieinteresserede
Mediestream Aviser er et stærkt værktøj til borgere med interesse i slægtsforskning og historie. Du kan dykke ned i millioner af avissider med artikler, reklamer, virksomhedsnyt, dødsannoncer og mange andre elementer, som dokumenterer og beskriver mennesker og begivenheder. Eksempelvis giver Mediestream Folkebibliotek slægtsforskere mulighed for at søge i indholdet i dødsannoncer og lignende bekendtgørelser, som ikke tidligere har været søgbare i traditionelle kilder.

Mere end artikler
Mediestream Aviser er meget mere end en traditionel artikelbase. Med digitaliserede avis-helsider får du artiklerne i deres oprindelige kontekst. Artiklerne vises sammen med andet indhold fra samme tid og giver et bredere perspektiv for læsningen – især for den historieinteresserede. Ud over de almindelige avisartikler bliver reklamer og annoncer (herunder bryllupper, jubilæer, dødsfald m.m.) også mål for din søgning. En lang række informationer om personer, begivenheder, virksomheder og meget andet godt kan indeholde oplysninger, som den traditionelle artikelbase ikke dækker.

Hvem kan få adgang?
Der er fri adgang til Mediestream Folkebibliotek til alle, der går på tjenesten på et af vores fire biblioteker. Du behøver intet login for at benytte databasen. 

Mediestream Folkebibliotek

Du har adgang til følgende aviser og årgange fra bibliotekets pc'er og trådløse netværk:
http://www.statsbiblioteket.dk/mediestreamfolkebibliotek/aviser