Hvor flodkrebsene synger af Delia Owens

04.02.21
Flodkrebs, jordnøddesmør, mord, wrestling og kampen for et værdigt liv i sumpen.

Hvis du er fascineret af livet i og omkring nogle af de ægte amerikanske sumpe - altså ikke den der sump i Washington D.C. - så er her den perfekte double bill i form af en film og en bog, du kan hente ned via e-reolen og filmstriben.

'Hvor flodkrebsene synger' af Delia Owens er underholdning i topklasse fra sumpområdet i og omkring Outer Banks i staten North Carolina. Bogen har alt hvad en god spændings roman skal have i form af skurke og helte og ikke mindst en heltinde, der kan tage pusten fra de fleste. Og så har romanen noget nær det mest overraskende plot twist, jeg nogensinde har læst. 

Og mens vi venter på filmatiseringen af 'Hvor flodkrebsene synger' og muligheden for igen at komme på farten og ud i verden til f.eks. de fantastiske sumpområder i USA, så kan jeg varmt anbefale filmen 'The Peanut Butter Falcon' fra 2019.

Når man har har Downs syndrom står det ikke ligefrem i kortene, at man kan opleve det sus det er at gå i ringen som en vaskeægte wrestler, men det er ikke destomindre den drøm Zak forfølger med en ildhu og beslutsomhed, man skal lede længe efter. På sin færd mod sit mål slår Zak kludene sammen med en anden skæv eksistens, og sammen drager de gennem nogle af de smukkeste landskaber USA har at byde på.
Sumpene og vådområderne vores helte trasker rundt i bliver på fineste vis en metafor for både det, der trækker vores hovedpersoner ned og holder dem fast, men som i sidste ende også bliver til de vandveje, der leder dem ud af det eksistentielle mørke, der holder dem fanget. Pop nogle korn og sæt dig godt til rette med denne lille perle af en film. 

 

 

The Peanut Butter Falcon hvis du gerne vil se en charmerende og rørende film.

Materialer