Bogforside til En fortælling om sangfugle og slanger af Suzanne Collins

En fortælling om sangfugle og slanger af Suzanne Collins

28.05.20
10 år efter den amerikanske forfatter Suzanne Collins satte det sidste punktum i bogserien Dødsspillet – den dystopiske fortælling om Katniss Everdeens oprør mod styret i Panem – udkommer der nu endnu en bog i serien.

En fortælling om sangfugle og slanger er en forløber til de allerede udgivne bøger og den foregår 64 år før Katniss frivilligt melder sig til at deltage i dødsspillet for at redde sin lillesøster.

Dødsspillene er i Suzanne Collins univers en årlig begivenhed, hvor deltagere fra Panems 13 distrikter kæmper for overlevelse og evig rigdom.

En fortælling om sangfugle og slanger begynder på dagen for det årlige dødsspil, hvor vi følger den fattige dreng Coriolanus Snow.

Og hvis du tænker, at navnet virker bekendt, tager du ikke fejl: Coriolanus Snow er nemlig den forhadte præsident, som vi kender fra Dødsspillet. 

Ingen pomp og pragt 

I En fortælling om sangfugle og slanger befinder vi os 10 år efter den store krig, som førte til opdelingen af Panem i 13 distrikter.
Selvom Coriolanus Snow er af en magtfuld slægt, har familien været nødsaget til at sælge alle rigdomme og brænde resten for ikke at fryse ihjel.
Den fremtidige præsident lever altså under kummerlige vilkår – ligesom resten af Panem.
Deltagerne til dødsspillet bliver transporteret til Capitol som slagtekvæg, og dukker stinkende og udhungrede op til hovedstadens ruiner. 

Dødsspillets oprindelse

Ligesom fortællingen om Katniss Everdeen handler En fortælling om sangfulde og slanger om venskab, kærlighed, forræderi og undertrykkelse.
Men udover at være en spændende forløber til Dødsspillet, rummer En fortælling om sangfugle og slanger også oplysninger, der vil få enhver fan til bryde ud i jubel.

For hvem fandt egentligt på, at der skulle være et dødsspil? Og hvordan var præsident Snow som teenager? Fans over hele kloden er begejstrede over denne nye tilføjelse til Suzanne Collins dystopiske univers – og filmatiseringen er allerede planlagt. 

Anbefalet af Anna Uldall
 

Materialer