Pige med pc ©colourbox.com
Pige med pc ©colourbox.com

Digitalt guld til opgaveskrivningen

04.09.18
Digital hjælp til at få 12-taller.

Det er højsæson for studiestart og bibliotekernes webunivers med it-hjælp, eKurser.nu, slår til med digital hjælp til at få 12-tallerne 

Ligesom Finland er de 1.000 søers land er folkebibliotekerne de 1.000 databasers univers. Det er nuvel en overdrivelse, men der er gratis adgang til rigtig mange databaser med oceaner af viden, som for eksempel alle studerende på ungdomsuddannelser og videregående uddannelser kan lade sig berige af, når de skriver opgaver og projekter. 

Men en ting er selve den frie adgang til viden og medierne, noget andet er at finde rundt og huske det vågne kritiske øje på vejen.

Derfor har eKurser.nu samlet en række kurser, der tilsammen hjælper på vej med at blive dygtigere til at arbejde med at søge og finde kilder og pålidelige artikler i databaser og være kritisk over for dem.
Hvordan er det for eksempel lige man finder frem til den rette hylde på biblioteket? Det kan kurset ”Find vej med DK5” lette sløret for.

Der er tale om korte online-kurser, der både kommer med step-by-step guide og videoinstruktion. Lige til at kaste sig over fra sofaen eller skrivebordet. 
 

Oversigt over kurserne til studerende

Kvalificeret søgning:
www.ekurser.nu/kursus/548

Digitale kilder til din opgave:
www.ekurser.nu/kursus/540

Find vej med DK5:
www.ekurser.nu/kursus/559

Skil guldkorn fra nonsens:
www.ekurser.nu/kursus/502

Introduktion til Digital Artikelservice:
www.ekurser.nu/kursus/348

Find kilder til opgaveskrivning med Mediestream:
www.ekurser.nu/kursus/562 

 

Oprindeligt skrevet af Herning Bibliotekerne.