Bogforside ”Jorden rundt i 80 træer” af Jonathan Drori

”Jorden rundt i 80 træer” af Jonathan Drori

06.08.20
Kom med på en smukt illustreret jordomrejse, hvor rejsemålene er særegne træer.

- de spændende kulturer er fremmede træsorter og menneskets forhold til naturens kæmper udforskes. 

Siden tidernes morgen er træer blevet brugt til at lave våben, som tilflugtssteder for mennesker og insekter, deres frugter er blevet brugt som føde og byer verden over er boulevarder prydet af træer.
Træerne er overalt, og de fleste mennesker har et forhold til disse majestætiske naturskabninger. 

I den nyligt oversatte fagbog ”Jorden rundt i 80 træer” tager Jonathan Drori os med på en rejse fra Europas bøge- og egetræer, sydpå til Afrikas palmetræer, østpå til Japans berømte kirsebærtræer og længere mod øst til Nordamerikas kæmper.
Forfatteren udforsker træernes særegenheder og fortæller om, hvordan forskellige træsorter har haft indflydelse på udviklingen af den menneskeskabte verden.

Velkommen hjem

Bogen er fuld af bemærkelsesværdige og eksotiske træsorter, og måske virker det danske bøgetræ en smule kedeligt i sammenligning.

På Ny Kaledonien findes træer med blåt harpiks, i Somalia vokser røgelsestræet på små klippeudspring, hvor ingen andre træer kan slå rødder og i Californien vokser redwoodtræet, der kan blive omkring 120 meter højt. 

Men efter jeg har læst ”Jorden rundt i 80 træer” er det gået op for mig, hvor fantastiske de kæmpemæssige Nordeuropæiske bøge- ege- og nåletræsskove er.
År efter år følger træerne den samme livscyklus – ligesom deres bemærkelsesværdige slægtninge i Afrika, Oceanien og Nordamerika. I regn og slud står de oprejst, overlever insektangreb og knejser først når alt håb er ude. 

”Jorden rundt i 80 træer” tager sin læser med på en fantastisk rejse til fjerne egne.
Men den giver også lyst til at bevæge sig ud i de hjemkendte skove.
Den giver lyst til at mærke suset i bladene, den dybe ro og de jordnære dufte. 

 Anbefalet af Anna Rosenkrands Uldall
 

Materialer