Børnebibliotekarens bedste billedbøger - marts 2016

Ideen med disse anbefalinger er at jeg hver måned anbefaler de bøger, som jeg mener, er de bedste billedbøger for de 0-6 årige

 

Der er mange fordele ved at læse sammen. Højtlæsning giver dine børn læselyst, udvikler både talesproget og ordforrådet, styrker børnenes koncentrationsevne og læsefærdigheder samt giver nærhed og fælles erfaringer. Desuden er det rigtig dejligt og superhyggeligt at læse sammen.


Ideen med disse anbefalinger er at jeg hver måned anbefaler de bøger, som jeg mener, er de bedste billedbøger for de 0-6 årige.
Så glæd jer til mange fantastiske og nærværende højtlæsningsstunder med jeres børn.

 

Hvem rydder ikke op?                          2-4 år
Det er weekend, og Nalle vil spise morgenmad foran fjernsynet. Men da han vågner, er mor og far i fuld gang med at gøre rent. De småskændes og holder først op, da Nalle råber af dem. Så sætter de musik på og starter oprydningen forfra. Bogens simple sprog og unikke tegnestil skaber plads til de store følelser. Og bøgerne om Nalle har allerede fået klassikerstatus i deres hjemland Sverige Det er virkelig en skøn bog, og jeg håber vi får flere bøger om Nalle på dansk.


Vera Vågner                                              1-3 år
Pigen Vera er lige vågnet, og vi skal hjælpe med at finde hende. Hver gang hun bliver fundet, gemmer hun sig et nyt sted i sengen, og vi skal finde hende igen. Bogen har charmerende illustrationer og en super enkel tekst, så de helt små kan være med.


Børges bedste bryster                         3-6 år
En sød og ret uimodståelig billedbog om den brystfikserede lille Børge. En skæg og vellykket billedbog som nok skal vække jubel hos de fleste. Historien er både fræk, sjov og pinlig, og hvis der er noget, man kan gyse og fnise sammen af i den alder, så er det pinlighed. 


Hvad siger sneugleungen Ulla?       2-4år
Enkel og dejlig billedbog for de små billedbogslæsere med fantastiske illustrationer. Den handler om at være ude på egen hånd, at være lille og blive stor. Sproget heri er rigtigt godt at læse op, blandt andet på grund af gentagelserne.

 

Af Louise Skaarup


 

Materialer