Mediestream Folkebibliotek

Få adgang til millioner af avissider

På Mediestream Folkebibliotek har du adgang til omkring 10 millioner indscannede avissider helt tilbage fra 1666 til 2001. Det er danmarkshistorien fortalt igennem aviserne. Er du historie- eller slægtsinteresseret, er tjenesten et fremragende redskab. Det er nemt at navigere rundt, da du har mulighed for at søge på alt lige fra navne til steder og alverdens ord. 

Mere end artikler
Mediestream Aviser er meget mere end en traditionel artikelbase. Med digitaliserede avis-helsider får du artiklerne i deres oprindelige kontekst. Artiklerne vises sammen med andet indhold fra samme tid og giver et bredere perspektiv for læsningen – især for den historieinteresserede. Ud over de almindelige avisartikler bliver reklamer og annoncer (herunder bryllupper, jubilæer, dødsfald m.m.) også mål for din søgning. En lang række informationer om personer, begivenheder, virksomheder og meget andet godt kan indeholde oplysninger, som den traditionelle artikelbase ikke dækker.

Hvem kan få adgang?
Mediestream kan kun bruges på biblioteket. Du må må downloade, kopiere og distribuere indholdet i Mediestream Folkebibliotek til personligt brug.

Kom i gang med at søge på Mediestream på biblioteket.
​Søg kun i det, du har adgang til

Mediestream har et indhold som ikke er dækket af et abonnement på Mediestream Folkebibliotek. Dels er der aviser, som ikke er omfattet af abonnement på Mediestream Folkebibliotek, og dels er der radio, tv og reklamefilm.

For at frasortere søgning (og søgeresultater) på disse er det en god idé at markere radioknappen "søg kun i det, du har adgang til". Dermed afgrænses din søgning til "kun" at omfatte de 10 mio. avissider.
 

Mediestream Folkebibliotek
 

Du har adgang til følgende aviser og årgange fra bibliotekets pc'er og trådløse netværk:
http://www.statsbiblioteket.dk/mediestreamfolkebibliotek/aviser