Ereolen

Som låner hos Norddjurs Biblioteker har du adgang til gratis at downloade/streame 5 e-bøger og 4 net-lydbøger pr måned.

Sådan kommer du i gang med eReolen.dk

Du skal have folkeregisteradresse i Norddjurs Kommune

• Du skal være indmeldt som låner i Norddjurs Biblioteker
• Du kan downloade/streame 5 e-bøger og 4 net-lydbøger pr måned.
• Du kan have 3 samtidige reserveringer
 
Download til tablets og smartphones med IOS ver. 7 og Android ver. 4.4-
Nu kan du hente den nye Android app fra eReolen i Google Play Butik eller opdatere din gamle eReolen Android app gennem Google Play Butik. 
eReolens app giver adgang til både e-bøger og lydbøger fra eReolen, ligesom du også har mulighed for at reservere ebogstitler. 
 
1. Log ind på eReolen med cpr, pinkode og vælg Norddjurs Biblioteker
2. Find bogen, marker den og vælg  ”Lån”
3. Gå til ”Min side”, klik på billedet af lånet og vælg: ”Download”
4. Tjek igen ”Min side” – har billedet af lånet en sky i øverste venstre hjørne, så er den downloaded.
5. Nu kan e-bogen/net-lydbogen læses/høres via App’en og uden internetforbindelse
 
På eReolens hjemmeside er der adgang til tusindvis af nye titler fra flere af landets store forlag som Gyldendal, Lindhardt & Ringhof, Rosinante & Co m.m. Nye titler fra de store forlag kan have en udlånsbegrænsning i de første 6 måneder, de ligger på eReolen. Derfor kan du opleve, at du skal reservere en titel. Vi forventer, at der løbende vil være ca. 1000 titler, der skal reserveres.
Efter det første halve år overgår titlerne til almindelige udlånsvilkår på eReolen, hvor titlerne ikke skal reserveres. Forlagene afgør selv hvilke titler, der kommer på eReolen til udlån, så du kan ikke forvente at alle titler er tilgængelige på eReolen.
 
Reservation
Hvis titlen ikke er ledig for udlån, vises en reservationsknap i stedet for en låneknap. De titler, der kræver reservering, er markeret med orange i søgeresultaterne, mens titler, der er ledige til udlån, markeres med grønt. 
Det er muligt at reservere 3 titler ad gangen. Man kan få overblik over de reserverede titler på ”Min side”/”Mine lån,” hvor det også er muligt at holde øje med, hvor mange dage der resterer, inden titlen bliver ledig til udlån. Herfra er det også muligt at slette en reservering. Første gang du laver en reservation på hjemmesiden eller i App’en, skal du opgive dine kontaktoplysninger. Når en reserveret titel er blevet ledig til udlån, får brugeren besked om dette via SMS og mail. Når en titel meldes ledig til udlån, skal du låne den indenfor 48 timer efter, at den er blevet ledig, ellers bortfalder din mulighed for at låne titlen.
 
Stream og download
På eReolen.dk’s hjemmeside kan du streame e-bøger og lydbøger via internettet. Hvis du vil downloade e-bøger og lydbøger, skal du benytte eReolens App til iOS, ver 7- og Android ver. 4.4-
 
eReolens iOS app (til iPad og iPhone) til download
eReolens iOS App  indeholder  funktionaliteter, så du via app’en  får adgang til at reservere de nye titler fra de store forlag. For at få adgang, skal  du gå ind i App Store og hente eReolens App/opdateringen til eReolens app.
 
eReolens Android app (tablet og smartphone) til download
Du skal have Android ver. 4.4- for at hente den nye App i Google Play med ereolen.dk  ver. 2.2. og downloade e-bøger og net-lydbøger. Har du en version mindre end 4.4. kan du kun streame via ereolens nye hjemmeside: www.ereolen.dk med en internetforbindelse.
 
PC og Mac til streaming via internettet
Kun til streaming via eReolens hjemmeside og internettet                                                                                                                                                                           
 
MP3 og e-bogslæsere:
Der kan ikke overføres net-lydbøger til MP3-afspiller.
Der kan ikke overføres  e-bøger til e-bogslæsere
Du kan låne en MP3-lydbog på biblioteket og overføre den via en pc til en MP3 afspiller.

Lån masser af e-bøger og netlydbøger med den nye funktion ”Ekstra lån”
Nu er det muligt at låne udvalgte titler på eReolen,dk, uden at de tæller med i din normale udlånskvote. Du kan vælge mellem ca. 1600 forskellige titler, der altid kan lånes. Det giver dig og resten af din familie mulighed for at tage flere titler med på ferie.
De udvalgte titler hedder ”Ekstra lån”, og du finder dem på eReolens hjemmeside fra et forsidebanner, der hedder ”Ekstra lån – Titler du altid kan låne.”

Gå til eReolen