Om dette arrangement

Tid
19:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Target
For voksne
For voksne

Sommerfugledalen

19.11.19
En musikalsk fortolkning af Inger Christensens ”Sommerfugledalen – et requiem” som vokalt og instrumentalt værk

Digtsamlingen ”Sommerfugledalen – et requiem” er en sonetkrans forfattet af Inger Christensen i 1991.
Værket er vidt berømmet som et mesterværk og har fået en central placering i dansk litteratur og indgår i den danske litteraturkanon.

Carl Erik Lundgaard har komponeret musik til ”Sommerfugledalen” og medvirker på vokal og harmonika ved denne koncertfremførelse.
Med sig har han pianist Charlotte Støjberg, medarrangør af værket. 

Ved koncerten på Grenaa Bibliotek indleder Charlotte Støjberg med at introducere Inger Christensens forfatterskab i kort form.
Carl Erik Lundgaard fortæller herefter om sin personlige vej ind i teksten.
Herefter opføres det 35 minutters værk ubrudt i sin helhed.

Denne musikalske fortolkning af ”Sommerfugledalen” er formidling ud over det sædvanlige.
Musikken kan åbne op for helt andre sider af sindet, og skabe klangbund for de billeder vi danner dybt nede i vores sjæl, så digtet trænger ind på helt andre planer end når det læses op.

I respekt for Inger Christensens værk og de strenge krav til formen i sonetkransen, har Carl Erik Lundgaards ambition været at komponere et musikstykke, der er fuldstændig tro mod værkets særlige lyriske struktur.

”Sommerfugledalen- et requiem” er en sonetkrans, som består af 15 sonetter. Alle sonetternes sidstelinjer bliver også den næste sonets førstelinje, men som regel i en helt ny betydning.
Den. 15. sonet udgøres af de 14 foregående sonetters førstelinjer og bærer navnet ”Mestersonetten”.

”Sommerfugledalen” kaldes også et requiem og indikerer hermed det gennemgående tema omkring liv og død, natur og sind, tro og tvivl, stof og ånd.