Om dette arrangement

Tid
19:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Target
For voksne
For voksne

”Skumringstime” Drømme og længsel i Norden

15.11.21
En aften med oplæsning og nordiske sange

Når det er mørkest i vores lande samles vi traditionen tro omkring den store nordiske højtlæsningsaften ”Skumringstimen”. 

Mandag d. 15.11.21, kl. 19.00 er der ”skumringstime” på biblioteker i hele Norden i anledning af Nordisk litteraturuge, hvor der i skæret fra levende lys læses den samme tekst højt på nøjagtig samme tidspunkt – fra Grønland i vest til Finland i øst. 

Årets tema er: Drømme og længsel i Norden. 
Den seneste tid har været præget af øget distance og lukkede grænser. Hvis der er noget som forener mennesker over landegrænser, så er det drømme og længsel. Hvad vi drømmer om og længes efter kan være uendelig mange, men følelserne er universelle. Litteraturen har altid kunne hjælpe med at lade os drømme os væk. 

Årets obligatoriske ”Skumringstime-tekst” er et uddrag af  den klassiske roman ”Katrina” af Sally Salminen. I romanen lærer vi den unge Katrina at kende, som lokkes ind i et ægteskab med en fattig sømand ved at han tegner et forskønnet drømmebillede af parrets fremtid sammen.
Historien om Katrinas liv er en stærk skildring af en ålandsk kvindes skæbne – en bog som gennem årene er blevet læst og elsket af mange. Med valget af denne roman, markeres hundredårsdagen for det ålandske selvstyre.

Birgit Årsnes, tidl. leder af Grenaa Bibliotek, læser op og supplerer med andre nordiske tekster.
Tidligere medlemmer af Grenaa Vise-Verse Klub og Svend Frandsen på klaver sørger for, at vi ind imellem oplæsningen og kaffedrikningen får rig lejlighed til i fællesskab at synge nogle af vores dejlige nordiske sange.
 

Gratis adgang - ingen forhåndstilmelding

Materialer