Om dette arrangement

Tid
19:00
Pris
70 Kr
Bibliotek
Target
For voksne
For voksne

Poul Schlüters tid 1982 - 1993

27.02.20
Foredrag med Niels Wium Olesen, Aarhus Universitet

Med sine godt ti år i statsministerstolen fra 1982 til 1993 er den konservative Poul Schlüter den længst siddende danske statsminister siden Stauning. Han dannede en borgerlig mindretalsregering i 1982 i en situation med dybe økonomiske problemer, der dels var forårsaget af 1970’ernes internationale økonomiske krise, dels var hjemmeskabte problemer i forbindelse med udviklingen af den danske velfærdsstat.

Gennem sin regeringsperiode løste Schlüters regeringer nogle af disse problemer med offentlige besparelser, mens andre forblev uløste, blandt andet den kronisk høje arbejdsløshed. Regeringsperioden var præget af store reformer af den danske velfærdsstat, men den var også præget af hårde politiske konflikter om udenrigs- og sikkerhedspolitikken.

I løbet af 1980’erne begyndte et nyt politikområde også at skabe spændinger, nemlig udlændingepolitikken. Det førte også til regeringens fald, nemlig i form af Tamilsagen, der begyndte i 1987 og langsomt, men sikkert udviklede sig til den største politiske skandale i nyere dansk historie.

I forelæsningen vil Niels Wium Olesen, forfatter til Poul Schlüters tid 1982-1993, sætte et kritisk blik på det begivenhedsrige tiår i dansk politik, som tydeligt peger frem mod spørgsmål, vi også diskuterer i dag.
Læs mere om bøgerne "De Danske Ministerier 1972-1993" på danmarkshistorien.dk  (Aarhus Universitet) - hvor man bl.a. kan se denne video : Niels Wium Olsen - Aarhus Universitet
Læs mere om foredragholderen

Tilmelding nedenfor eller til Ørsted Bibliotek : tlf. 82488548

Tilmelding her 

Arrangeret af Rougsø Folkeuniversitet
Materialer